Spotify Hi-Fi: inte ens VD:n kan säga när högkvalitativ lyssning kommer att vara tillgänglig

Spotify ©Spotify

Ett år efter det första tillkännagivandet väntar man fortfarande på ankomsten av ett Hi-Fi-erbjudande i CD-kvalitet på Spotify.

Om den svenska strömningsplattformen för musik fortfarande har för avsikt att tillfredsställa sina mest krävande audiofiler, kan den inte ha en tydlig vision om hur den ska användas.

När kommer Spotify Hi-Fi?

Det var ett av plattformens stora löften 2021 och det är fortfarande inte konkret. I början av förra året slog Spotify ett slag genom att tillkännage en av sina stora innovationer, en Spotify Hi-Fi-formel.Ett år senare väntar den fortfarande. Den svenska tjänsten tog ordet förra månaden för att meddela att de skjutit upp ” på obestämt datum och det ser ut som att ingen internt har någon vision för ett eventuellt startfönster.

På frågan av investerare i ämnet kan Daniel Ek, vd för Spotify, själv inte säga när högkvalitativ lyssning kommer att finnas tillgänglig. Chefen för den svenska jätten förklarar att, liksom med många funktioner relaterade till musik, står hans team inför förhandlingar om licensrättigheter med partners, därav förseningen.

Under tiden har Spotify blivit slagen av Apple Music och Amazon Music, båda erbjuder förlustfri ljudkvalitet i hela sin katalog och utan extra kostnad. Tillräckligt för att pressa marknadsledaren att se över sin position, eftersom det inledande projektet var att erbjuda ett Hi-Fi-erbjudande i CD-kvalitet för en prishöjning. Sedan dess verkar Spotify ha bytt skivor och något högre paket skulle det inte bli tal om.

Spotify

Från €9,99

Läs meddelandet


9

Spotify

  • Effektivt och modernt gränssnitt
  • Monstruös musikkatalog
  • Ogg Vorbis codec upp till 320 kbps (på alla enheter)

Spotify är nummer ett av en anledning. Denna ljudströmningstjänst är tillgänglig på alla tänkbara enheter och har bara ett fel: den erbjuder inte lyssnande av CD-kvalitet.

Spotify är nummer ett av en anledning. Denna ljudströmningstjänst är tillgänglig på alla tänkbara enheter och har bara ett fel: den erbjuder inte lyssnande av CD-kvalitet.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button