Spotify experimenterar med möjligheten att konsultera NFT-galleriet med musiker

Spotifys logotyp © Unsplash / Alexander Shatov

De NFT (icke-fungibla tokens) är på uppgång. Så pass att Spotifyden berömda plattformen för musikströmninghar bestämt sig för att rida på vågen genom att erbjuda användare tillgång till vissa konstnärers NFT-gallerier.

Projektet är fortfarande i testfasen och ingen vet riktigt vart det leder, men det bekräftar Spotifys intresse för Web3.

Ett steg mot framtiden för musikstreaming?

För neofyter är en NFT ett (manipuleringssäkert) digitalt certifikat som tillåter artister att sälja sina skapelser exklusivt till köpare. Genom att erbjuda unika låtar eller album till sina fans ser många musiker det som ett lukrativt sätt att öka sin inkomst.

Spotify har därför beslutat att lansera en experimentell fas, under vilken det kommer att vara möjligt att utforska NFT-gallerierna i en ” mycket liten grupp konstnärer “, enligt orden från musikströmningsjätten. Företaget har meddelat att det inte kommer att ta någon provision på tokenförsäljning under denna experimentella fas.

Användare som kommer att ha tillgång till denna nya funktion kommer därför att kunna bläddra på en artists sida (som Steve Aoki eller The Wombats) och klicka på hans NFT-samling för att ta fram galleriet. Sedan kommer en inbäddad handelslänk att omdirigera till Opensea, en marknadsplats som specialiserar sig på icke-fungibla tokens. Det bör dock noteras att enl Gränsenverkar appen inte acceptera NFT i form av GIF eller videor.

För tillfället är det svårt att veta hur denna nya tjänst kommer att utvecklas, eller ens om den kommer att bibehållas. I oktober förra året hade Spotify redan visat (framgångsrikt) sin smak för innovation tack vare ett partnerskap med Shopify, vilket gjorde det möjligt för artister att sälja sina derivatprodukter direkt via applikationen.

Om samma ämne:
Det finns NFTs… Och så finns det NFTs som kan ge dig en plats på en suborbital flygning

Spotify

Läs meddelandet

Spotify

  • Streama från Apple Watch över mobil eller Wi-Fi
  • Förenklad navigering

Musikstreamingjättens Apple Watch-app har vuxit rejält på sistone. Från att spela din musik direkt från klockan till att styra din musik på dina bluetooth-enheter eller ansluten till Spotify, Spotify på Apple Watch är mer och mer komplett

Musikstreamingjättens Apple Watch-app har vuxit rejält på sistone. Från att spela din musik direkt från klockan till att styra din musik på dina bluetooth-enheter eller ansluten till Spotify, Spotify på Apple Watch är mer och mer komplett

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button