Spotify: Den nya algoritmen vet när du är ledsen eller arg

Spotify har utvecklat en ny teknik för att förbättra sin algoritm. Den senare upptäcker användarnas “emotionella tillstånd, kön, ålder eller accent”. På så sätt kan han rekommendera de mest passande låtarna till dem.

De patent använder information om “ton i rösten, accent, rytm och liknande kriterier”. Detta är information som Spotify kan använda för att upptäcka om en användare är “glad, arg, rädd, ledsen eller inget av ovanstående”. Företaget utvecklar denna teknik eftersom att be användarna att tillhandahålla personlig information kräver att de “tråkigt anger svar på flera frågor så att systemet kan identifiera deras smak.”

“Vad som behövs är ett helt annat tillvägagångssätt för att samla in den här typen av data för varje användare”, står det i patentet. “Du kan använda många egenskaper och klassificeringar“. Vilket innebär att Spotify kan höra fler identifierande funktioner. Separera dem sedan från bakgrundsljud som fordon utanför eller andra människor som pratar.

Spotify: ny algoritm som fångar upp ditt humör för att känna din musiksmak

Denna metadata skulle betraktas tillsammans med annan information som Spotify redan har samlat in om användare. Till exempel dina vänners musikbibliotek eller lyssningshistorik, vilket skulle föreslå ytterligare preferenser för en viss låt. “Utgången kan helt enkelt vara reproduktionen av nästa innehåll”, står det i patentet. “I ett annat exempel kan utdata vara en rekommendation på en annan enhet.”

Patentet lämnades in i februari i 2018och godkändes den 12 januari 2021. Men företaget arbetar också med många andra teknologier. Spotify har också patenterat ett system som skulle använda artificiell intelligens för att upptäcka eventuellt plagiat. Den använder en algoritm för att beräkna hur lik en låt är en annan och definierar vilken del av låten som kan göra intrång i en annan artists upphovsrätt. Detektorn är tänkt att kunna kommentera de plagierade låtarna “i realtid”.

Relaterade Artiklar

Back to top button