Spot, robothunden laddar nu upp sig själv: här är alla nyheter

Boston Dynamicsdet nya förvärvet av Hyundai Motor Company, har nyligen tillkännagett flera innovationer som introducerats på Fläck, hans robothund. En av de viktigaste är att den nu laddar upp sig själv. Här är i detalj vad som är nytt i denna metalliska lilla hund.

Spot, robothunden, växer och nyheterna ökar

Om någon har funderat på att adoptera denna robothund är det bra att veta att Spot kostar ungefär 63 000 euro. Han är faktiskt inte en hund som alla andra. Istället för att äta kött och kibble behöver Boston Dynamics-roboten laddas om. Nu tack vare den nya versionen FöretagSpot laddar sig själv.

Denna nyhet minskar avsevärt behovet av mänsklig interaktion vilket ger Spot mer självständighet. Översatt till praktik, tack vare den automatiska laddningsfunktionen och en docka, kan denna robothund prestera mycket längre operationer och i ensam utan mänsklig inblandning.

Till allt detta finns också en robotisk lem kan utföra nästan mänskliga eller bättre hundhandlingar. Spot kan nu greppa, lyfta, bära, lasta och dra olika föremål. Den kan även sänka och höja spakar, handtag, stänga ventiler och öppna dörrar. Kort sagt, mer och mer autonomi för robothunden Boston Dynamics.

Spot, tack vare robotarmen kan vara fjärrstyrd att utföra allt mer komplexa och oberoende uppdrag. Så här kommer scenen spana, den nya webbaserade programvaran utvecklad av Boston Dynamics. Detta program låter dig köra, kontrollera och hantera robothunden virtuellt och bekvämt sittande i en fåtölj. Uppenbarligen om det fanns fler hundar kan denna programvara stödja multipel kontroll.

Spot kommer verkligen inte ihåg den söta och gosiga hunden som alla har i åtanke, men den är fullspäckad med funktioner. Det kommer säkert att uppskattas av dem som har bestämt sig för att köpa det för att få det att utföra de otacksamma och föga älskade uppgifterna av människor som att plocka skräp.

Det finns många uppdateringar som har förbättrat Spot och gör honom till robothunden par excellence, förutsatt att det finns andra i världen.

Relaterade Artiklar

Back to top button