Spliiit: vad är samprenumerationstjänsten värd för att betala mindre för Netflix, Spotify och co?

Delad banner

Netflix, Prime, Disney, Apple, om du väljer att prenumerera på alla streamingprenumerationer till fullpris med 10 euro här och 15 euro där, så börjar din budget få en smäll! Spliiit är en plattform som ansvarar för att koppla ihop ägaren av premiumprenumerationer online och användare som vill prenumerera på det delade kontot för att spara pengar.

Spliiit låter dig spara på priset för prenumerationer på ett stort antal dematerialiserade tjänster: onlinetidningar, musikströmning, video-on-demand-plattformar som Netflix och Disney+, programvara baserad på principen om prenumeration och även tjänster e-handel som t.ex. som Cdiscount och Amazon Prime.

Plattformen fungerar som en mellanhand i att koppla samman användare, publicera prenumerationserbjudanden och hantera transaktioner. Fokus på Spliiit, en stor aktör inom kontodelning mellan internetanvändare som, enligt vår mening, förtjänar vår uppmärksamhet.

Sammanfattning

Spliiit: Blablacar av dematerialiserade prenumerationer

Spliiit, som lanserades i maj 2019 av Jonathan Lalinec, Guillaume Lochard och Brice Vincent, är en plattform som underlättar delning av digitala prenumerationer mellan användare, oavsett om de känner varandra eller inte. Det är för detta sista val som tjänsten är den mest populära. Med en varierad katalog av delbara konton finns det en uppsjö av dematerialiserade premiumtjänster, inklusive många aktörer på streamingmarknaden samt mjukvara av alla slag.

Här är en icke uttömmande lista:

 • Musikströmningstjänster: Spotify, Deezer, Apple One, YouTube Music
 • Videoströmningstjänster: Netflix, Disney+, Canal+, YouTube Premium
 • Datorsäkerhetslösningar: NordVPN, Cyber ​​​​Ghost, Bitdefender, Proton, LastPass
 • Tillgång till videospel online: Nintendo Switch, Xbox, Playstation…
 • Programvara: Microsoft Office 365, Canva, Setapp, CleanMyMac X…
 • Dematerialiserade tidningar: Le Monde, L’Équipe, Ouest France, Mediapart, etc.
 • E-handelsprenumerationer: Amazon och Cdiscount
 • Molnlagringstjänster: Google One, iCloud, Dropbox…
 • Friskvårdsorienterade appar och plattformar: Headspace, Calm, iFit
 • E-lärande plattformar: Duolingo, Elephorm, Lumosity, Nomad Education…

På Spliiit kan en användare dela sitt konto med andra medlemmar av plattformen om han så önskar och på så sätt få tillbaka en del av sitt abonnemang i form av riktiga pengar. Vid registrering krävs ingen skillnad mellan ägaren som vill dela sina prenumerationer och internetanvändaren som vill prenumerera på ett erbjudande med andra. Detta innebär att du kan använda plattformen i båda riktningarna med ett enda konto. På samma sätt får du tillbaka pengarna från delning av dina prenumerationer för att betala månadspriset för att dela ett annat abonnemang med en ägare.

Spara pengar på din prenumeration på en streamingtjänst eller programvara

Beroende på vilken tjänst du vill dela med en tredje part är metoden inte alltid densamma. Det finns två huvudsakliga metoder för detta. Den första består i att länka ett redan befintligt konto hos en annan användare när tjänsten i fråga tillåter det, detta är till exempel fallet med Amazon Prime-erbjudandet eller Spotify. Å andra sidan fungerar inte vissa plattformar som Netflix och Disney+ streamingtjänster eller till och med de flesta dematerialiserade tidningar på detta sätt. Det blir då fråga om att dela anslutningslösenordet med de nya prenumeranterna.

När det gäller Netflix och därför, när man delar ett lösenord, är det uppenbart att frågor om säkerheten för kontot kan uppstå. Den främsta rekommendationen som skulle kunna fastställas skulle vara att använda ett unikt lösenord och eventuellt en e-postadress som skapats för tillfället. Tänk på att en del av din information kommer att vara synlig för alla följare, beroende på det delade kontot.

När alla försiktighetsåtgärder har vidtagits är det dags att sammanställa förslaget för att dela premiumabonnemanget. Vi uppskattar mycket enkelheten som Spliiit tillför denna uppgift, tack vare dess mycket förståeliga visuella gränssnitt och det steg-för-steg-system som följer oss i processen.

Delad skärm 1

delad skärm 2

Delad skärm 3

Observera också att Spliiit tillåter delning endast privat för användare som bara vill dela sina prenumerationer med dem runt omkring dem.

När en Spliiit-medlem vill prenumerera på ett prenumerationserbjudande får du ett automatiskt e-postmeddelande som uppmanar dig att acceptera eller avslå denna begäran. Du får sedan den del av prenumerationen direkt på din Spliiit kitty varje månad under vilken din prenumerant kommer att vara på din prenumeration. När det gäller denna jackpott kan pengarna betalas ut till dig direkt via banköverföring, utan minsta vinst.

delad skärm 6

Betala ett billigare pris genom att dela en främlings konto

Att teckna ett digitalt abonnemang via Spliiit kan vara en hel del med tanke på priset som betalas månadsvis. Även om användaren som delar kontot är fri att välja längden på sitt engagemang med tjänsten de vill dela, kom ihåg att Internetanvändaren som delar andras konto är inte föremål för någon varaktighet på hans sida.

Spliiit-bolaget ersätts direkt på delade teckningar. Närmare bestämt tillämpas en provision på 25 % på transaktionspriset (begränsat till 1 euro) när två medlemmar först kontaktas. Trots det kommer abonnenten att debiteras en provision varje månad. Detta är 5 % av månadsbeloppet + 35 cent. Notera dock att priserna på de föreslagna prenumerationerna beräknas automatiskt av Spliiit och beakta dessa provisioner för att etablera eget kapital mellan kontoägaren och abonnenten.

Hur som helst, Spliiit förblir intressant ur synvinkeln att spara pengar, jämfört med de priser som visas.

delad skärm 4

Delad säkerhet och tillförlitlighet

Om Spliiit vill vara ganska innovativa på detta område eftersom det var en av de första att inleda den ganska skygga sektorn för kontodelning, försöker startupen försäkra sina användare om säkerheten i processen. Varje användare som är registrerad på plattformen har ett konfidensindex betygsatt från 0 till 100. För att öka denna poäng erbjuds olika åtgärder av Spliiit. Dessutom, ju mer en medlem har ett högt konfidensindex, desto mer kommer hans annonser att lyftas fram på webbplatsen.

delad skärm 5

Om abonnenten på ett premiumabonnemang genom Spliiit är befriad från varje långsiktigt åtagande och kan lämna delningen när som helst är det viktigt att ange att ägaren av kontot måste meddela 1 månads varsel innan åtkomst raderas i tjänsten. Detta görs för att alla medlemmar som har gjort sin betalning ska kunna njuta av den till förfallodagen.

Spliiit: spara pengar, ja… men medvetet

Om Spliiit är en praktisk plattform som gör att du kan göra riktiga besparingar finns det ändå några fallgropar att vara medveten om. Vissa plattformar där premiumprenumerationsdelning görs genom att koppla ett konto ofta på “familje”-operationen tillåter bara ett familjebyte per år. Med andra ord, om ägaren av kontot avbryter sin delning på Spliiit kommer du inte att kunna gå med i en annan delning direkt… Om du inte återskapar ett nytt konto. Detta är särskilt fallet för Spotify Family eller iCloud Family-prenumerationer, till skillnad från Netflix eller Disney+ till exempel.

Baserat på denna observation förefaller det oss mer klokt att vara ägare till prenumerationen på Spliiit. Beloppen i euro beräknas automatiskt på ett rättvist sätt, slutpriset kommer att ha samma självkostnadspris… Förutsatt att tillräckligt många användare hittas för att fylla prenumerationsplatserna.

Spliit9

Spliiit är en plattform för att dela betalda digitala prenumerationer med kända eller okända användare. Med ett stort antal aktiva medlemmar uppskattar vi dess användarvänlighet och det stora antalet tjänster som stöds.

Mest

 • Jättebra koncept
 • Lätt att förstå gränssnittet
 • Hantering av betalningar och bankinsättning utan minimum

De mindre

 • Vissa prenumerationer kräver att man delar ett gemensamt lösenord

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Är Spliiit en juridisk tjänst?

Ja. Spliiit underlättar delning av premiumkonton genom att positionera sig som en mellanhand mellan ägaren av ett abonnemang och abonnenten på det senare. Denna position gör Spliiit till en helt legal tjänst. Å andra sidan föreskriver vissa dematerialiserade tjänstevillkor ibland att användare av samma abonnemang måste bo på samma adress.

Är det gratis att använda Spliiit-plattformen?

Spliiit är “gratis” på kontoägarens sida i den meningen att endast en provision tas från abonnentens betalning. Beträffande abonnenten faktureras serviceavgifter i storleksordningen några tiotals cent under anslutningen, vid tidpunkten för betalning av abonnemanget för den första månaden.

Kan vi vara säkra på tillförlitligheten hos en användare av tjänsten?

Det är helt legitimt att känna sig bekymrad över att dela ett dematerialiserat abonnemang med en person som du inte känner personligen. Det är därför Spliiit har satt upp ett konfidensindexsystem för att lugna sina användare.

Vad händer när prenumerationen säger upp sig?

Ägaren av ett konto som erbjuder delning på Spliiit är fri att avsluta sitt abonnemang när som helst. Å andra sidan ber Spliiit i det här fallet att respektera ett varsel på en månad så att alla prenumeranter på premiumkontot kan dra nytta av den betalda perioden som redan påbörjats.

Hur lång är åtagandet?

Spliiit är icke bindande. Den prenumerant som ansluter sig till en delad prenumeration betalar det begärda beloppet månadsvis och är fri att lämna när som helst.

Relaterade Artiklar

Back to top button