Spionsatelliter: övervakar de oss verkligen hela tiden?

Ett av de ämnen som folk bryr sig mest om nuförtiden är Integritet. Många är oroade över säkerheten i sin personliga sfär. Idag kan flera användare överge sin favoritapp om ens tvivel kan beröra dem. Tänk bara på integritetsporten Whatsapp. Ett tema som återkommer bland diskussionerna på webben är just spionsatelliter.

Alla de mest konspiratoriska bråkmakarna i varje teknologi de ser potentialer faror som allvarligt kan äventyra allas liv. För vissa även satelliter Starlink från Elon Musk i rymden skulle de utgöra ett hot. Så låt oss se om det verkligen finns att oroa sig och om var och en av oss är det ständigt kontrolleras från spionsatelliter.

Finns spionsatelliter verkligen?

Om tvivel är att spionsatelliterna bara är resultatet av militaristiska eller “Big Brother”-fantasier, måste vi ändra uppfattning. Inte bara existera, men det finns länder som kan spendera flera miljarder dollar för att utrusta sig med den senaste modellen. Tänk bara på Nyckelhålatt för att få det att hända Amerikas förenta stater de kunde spendera 2,1 biljoner dollar.

Och det är inte allt, för det är det tekniska förmågor som en spionsatellit skrämmer de verkligen. Bokstavligen kan detta “nyckelhål”, översättning av dess namn till italienska, ta till och med alla från rymden enda bokstav av registreringsskylten på en bil i rörelse. Dess diameter är 3 meter och den är 9 meter lång. Den drivs av solpaneler och väger mer än 13 ton.

Keyhole är inte den enda spionsatelliten som verkar i rymden. Det finns mer än 100 och tillhör också Storbritannien och tillSovjetunionen som tillsammans med USA de har det största antalet av dem. Det finns inte heller att glömma Israel som när det gäller spioneri är bland de bästa någonsin. Följ sedan Spanien, Frankrike och även Italien.

Blir vi verkligen övervakade hela tiden?

Många undrar om vi verkligen övervakas konstant idag. Flera tror att de bor i ett enormt”Storebror”Där inte bara många ögon ser allt som människor gör, utan även viktiga hjärnor skulle kunna påverka deras beteende. Men allt detta är faktiskt närmare Science fiction och till fantasi snarare än verklighet.

Faktum är att spionsatelliterna har rena syften militär-. Nyckelhålet skickades ut i rymden några dagar före USA:s attack mot Afghanistan. Så oroa dig inte. Spionsatelliter verkar för närvarande vara ofarliga, åtminstone för länder som inte är i krig.

Relaterade Artiklar

Back to top button