Spionappar: många vet inte att de har sin smartphone under kontroll

Många vet inte detta och fortsätter att använda sin smartphone utan problem. Men deras Integritet den är i allvarlig fara om de inte redan har brutit mot den. Dessa är de så kallade spion app som, en gång installerad, utan kundens vetskap stjäl personuppgifter, åtkomstkoder och känslig information. Så här känner du igen dem och förstår om mobiltelefonen verkligen är under kontroll.

Vad är spionappar och varför är de så farliga

Flera kommer att undra vad spionappar är och varför de egentligen är farliga. I praktiken, iApp Store från Äpple såväl som i Play Butik från Google det är inte svårt att hitta appar som tydligen verkar användbara och funktionella, men som i verkligheten har skapats för att behålla under kontroll en smartphone.

Dessa spionappar spela in hela tiden informationen som en användare skickar och tar emot i sin smartphone. Målet är att att stjäla så mycket data som möjligt innan den senare upptäcker det och springer i skydd.

I själva verket är det bara en tidsfråga och användaren förstår, genom vissa signaler, om deras smartphone har blivit “avlyssnad” och är under attack av en spionapp.

Smartphone avlyssnad: så här tar du reda på det

Som de sa är det inte svårt att ta reda på om din smartphone är under kontroll av en spionapp. Varsågod två signaler vilket skulle indikera sannolikheten att mobilen är avlyssnat.

  1. Överdriven dataförbrukning. Om en användare tvivlar på att han av misstag har installerat en spionapp, är en av de första sakerna han bör kontrollera konsumtion av Giga. I själva verket, från installationsdatumet, skulle en onormal dataförbrukning märkas. I praktiken skickar dessa appar ständigt smarttelefoninformation till en server som ägs av cyberbrottslingar.
  2. Batteriförsämring. En annan varning som kan bevisa att smarttelefonen är under kontroll är batteritiden. I händelse av att mobiltelefonen när som helst skulle förbruka batteriet för mycket är vi troligen i närvaro av en spionapp.

Hur man löser problemet

För att permanent lösa problemet måste du hitta spionappen, avinstallera det, radera all data som finns kvar mellan Android- eller iOS-filer. Slutligen skulle det också vara nödvändigt att återställa smarttelefonen till fabriksdata.

Kort sagt, det är viktigt att känna igen några anomalier i smarttelefonen för att förstå om den är under kontroll. Dessutom kan det också hjälpa att kontrollera den uppdaterade listan över farliga appar för Android.

Relaterade Artiklar

Back to top button