Spion app: lista med över 450 programvaruspår Android och iOS plats

Vi har app av alla slag i Play Store och i Apple App Store. Bland programvaran som medföljer butikerna finns en del grymheter som avslöjas av det faktum att applikationer kan spåra din GPS-position av användaren när som helst utöver de samtycken som tillhandahålls med behörighetssystemet. Upptäckten kom i händerna på vem som först rörde X-Mode-systemet. Här är vad det är.

Spionapp för Android och iOS: här är de nya farorna med nätverket

Uppmärksamhet begärs för hundratals applikationer som installerats miljontals gånger av användarna av den gröna roboten och det stora bitna äpplet av Cupertino. De respektive appbutikerna har varit infekterade av innehåll som manipulerats via X-Mode SDK. Tack vare detta utvecklingspaket har flera kodredigerare kunnat installera delar av skadlig kod som är användbar för platsspårning.

Experternas varningar om omedelbart avlägsnande av de oönskade komponenterna var värdelösa. Anledning till varför du direkt har tagit bort applikationer som använder detta spionageprogram som, låt oss komma ihåg, beviljas av företaget till kunder som den amerikanska militären för profilering av potentiella extremistgrupper.

ExpressVPN upptäckte brottet genom att dessutom identifiera spår av den oönskade komponenten 450 infekterade appar inklusive Telegram, Facebook Messenger och Signal. Men det finns också andra ganska kända plattformar som de på halvklotet online dejting som inkluderar 52 miljoner installationer. Äntligen också användbara produkter för onlinenavigering och spel. Den fullständiga listan över appar har lagts till i den tidigare adressen.

Relaterade Artiklar

Back to top button