Spelar snabbare RAM någon roll? – 2400 MHz vs 3000 MHz och uppåt

Verkar, Bagge(RAM) blir snabbare för varje dag, men gör det snabbare Bagge(BAGGE) ? Är det vettigt att köpa 3000MHz eller räcker det med 2400MHz?

Låt oss se vad den högre frekvensen faktiskt gör. Bagge(RAM) för ditt system och om du ska köpa det eller inte. När du har läst klart kommer du att förstå vad den snabbare gör. Bagge(RAM), och om det är vettigt att skaffa det eller inte.

Introduktion till RAM och RAM-hastighet

Innan vi pratar om hastighet random access minne(RAM), låt oss se vad det används till Bagge(BAGGE) .

Bagge(RAM) tar data från din hårddisk, inklusive data för program och spel, och lagrar data medan du använder dessa program eller spel. Detta beror på det faktum att operativ(RAM)-minne är mycket snabbare än din vanliga hårddisk eller till och med SSD (även en SSD). Data lagrad i Bagge(RAM) , överförs sedan till CPU:n (CPU) .

Med tanke på detta skulle det vara rimligt att anta att den högre frekvensen Bagge(RAM) kommer att innebära bättre prestanda. Men slutresultatet är inte så glasklart. Problemet är att oavsett hur snabbt du Bagge(RAM) kan skicka data till din CPU(CPU), det finns en gräns vid vilken din CPU(CPU) kan helt enkelt inte behandla all denna data tillräckligt snabbt.

Lyckligtvis har processortillverkarna gjort det så enkelt som möjligt att bestämma den hastighet som är mest lämplig för deras processor. (CPU) Allt du behöver göra är att leta upp specifikationerna för varje chipset online.

Till exempel, Intel tyder på att deras snabbaste stöds Bagge(RAM) för Intel i9-9900K är DDR4 2666 MHz(DDR4 2666MHz) och AMD hävdar det (AMD)Ryzen-processorer(CPU) 2600 stöd upp till DDR4 2933 MHz(DDR4 2933MHZ) . Så varför gör tillverkare random access minne(RAM) säljer snabbare Bagge(BAGGE) ? Detta beror på att med överklockning kan dessa hastigheter fortfarande uppnås.

Vad betyder det här? Väl(Tja) om du föredrar fabriksupplevelsen och inte pysslar med överklockning, gå över 2666 MHz för Intel eller 2933 MHz på Ryzen ger inga förmåner.

Därför, om du är den typen av person som inte rör BIOS (tryck på BIOS), bör du välja begränsningarna i MHz(MHz) som nämns ovan. Du kan gå högre om du tycker att priset är detsamma vid högre hastigheter, men du kommer faktiskt inte att nå dessa hastigheter.

Överklockning för öka hastigheten på RAM(Snabbare RAM-hastigheter)

Nu om du gillar att överklocka eller bråka med BIOS och sedan använda högre hastigheter Bagge(RAM) kan vara vettigt. Genom att aktivera XMP i BIOS kan du potentiellt uppnå högre hastigheter Bagge(RAM), men förstå att detta bara kommer att vara möjligt om du har ett moderkort som stöds (du har ett moderkort som stöds).

Slutresultatet är att välja en högre hastighet Bagge(RAM) efter att ha aktiverat XMP kan hjälpa till att förbättra bildhastigheterna i vissa spel, medan det nästan inte finns någon märkbar skillnad i andra. Det verkar variera från spel till spel, men i många spel har den lägsta bildfrekvensen faktiskt förbättrats.

Baserat på resultaten från Linus Tech Tips kan vi se att skillnaden inte är jättestor, men det är den verkligen. I vissa extrema fall talar vi om ytterligare 20-30 minsta genomsnittliga ramar. I vissa andra fall är det bara ytterligare 5-10 bilder.

Riktmärken för icke-speluppgifter som videoredigering är svåra att få tag på men kommer troligen att vara samma historia: mycket små prestandaförbättringar för högre hastigheter BAGGE.(BAGGE)

Ska du köpa snabbare RAM?

Med denna information i åtanke kanske du fortfarande undrar om du ska köpa en snabbare Bagge(BAGGE) . Väl(Tja) om du vill överklocka din Bagge(RAM) och har inget emot att fixa eventuella problem som kan dyka upp, det är värt det.

Men det är bara värt det om prisökningen är försumbar. Till exempel, i vissa fall, en 2×8 GB 2666 MHz kit på Amazon kan kosta exakt samma som ett 2×8 GB 3000 MHz kit. Total(Bara) $70 i skrivande stund.

Men jag skulle inte rekommendera det när Bagge(RAM) är mycket dyrare, till exempel kostar ett 2×8 GB 4266 MHz-kit nu $269. De extra $200 skulle spenderas bättre på en uppgraderad CPU(CPU) , GPU(GPU) eller bara för en extra Bagge(BAGGE) .

Sammanfattning

Så så länge du kör på eller över 2666MHz, är det vettigt att först lägga all extra budget du kan ha på kraftfullare komponenter innan du försöker få högre hastigheter. Bagge(BAGGE) .

Vi hoppas att den här artikeln besvarade alla dina frågor om snabbare random access minne(BAGGE) . Om du fortfarande är osäker, kontakta mig gärna så hjälper jag dig gärna.

Det verkar som om RAM blir snabbare för varje dag, men spelar snabbare RAM någon roll? Är det vettigt att köpa 3000MHz eller är något i stil med 2400MHz tillräckligt bra?

Låt oss ta en titt på vad högre frekvens RAM faktiskt gör för ditt system och om det är värt att köpa eller inte. När du har läst klart kommer du att förstå vad snabbare RAM gör och om det är vettigt att köpa det eller inte.

En introduktion till RAM- och RAM-hastigheter

Innan vi pratar om RAM-hastigheter, låt oss titta på vad RAM-minnet används till.

RAM tar data från hårddisken, inklusive data för program och spel, och det lagrar data medan du använder dessa program eller spel. Detta beror på att RAM-minne är så mycket snabbare än din vanliga hårddisk, eller till och med en SSD. Datan som RAM-minnet innehåller matas sedan till CPU:n.

Med det resonemanget skulle det vara vettigt att snabbare frekvens-RAM skulle innebära bättre prestanda. Men slutresultatet är inte så kristallklart. Problemet är att oavsett hur snabbt ditt RAM-minne kan skicka data till din CPU, blir det en gräns där din CPU helt enkelt inte kan bearbeta all denna data tillräckligt snabbt.

Tack och lov har processortillverkarna gjort uppgiften att hitta vilken hastighet som är bäst lämpad för deras CPU så enkelt som möjligt. Allt du behöver göra är att titta på specifikationerna för varje chipset online.

Till exempel föreslår Intel att deras snabbaste stödda RAM-minne för Intel i9-9900K är DDR4 2666MHz och AMD säger att deras Ryzen 2600-processorer stöder upp till DDR4 2933MHZ. Så varför säljer RAM-tillverkare snabbare RAM? Det beror på att med överklockning kan de hastigheterna fortfarande nås.

Vad betyder det? Tja, om du går efter fabriksupplevelsen och inte pysslar med överklockning, är det ingen fördel att gå högre än 2666MHz på Intel eller 2933MHZ på Ryzen.

Så om du är den typen av person som inte rör BIOS, bör du välja de MHz-gränser som nämns ovan. Du kan gå högre om du upptäcker att priset är detsamma vid högre hastigheter, men du når faktiskt inte de hastigheterna.

Överklockning för att få snabbare RAM-hastigheter

Nu, om du gillar att överklocka eller stöka runt i BIOS, kan det vara meningsfullt att välja snabbare RAM-hastigheter. Genom att slå på XMP i BIOS kan du potentiellt nå snabbare RAM-hastigheter, men förstå att detta bara kommer att vara möjligt om du har ett moderkort som stöds.

Slutresultatet är att att välja snabbare RAM-hastigheter efter att ha slagit på XMP kan bidra till att förbättra bildhastigheterna i vissa spel, medan det i andra nästan inte finns någon märkbar skillnad. Det verkar bero från spel till spel, men många spel fick bättre lägsta bildfrekvens.

Baserat på resultaten från Linus Tech Tips kan vi se att skillnaden inte är otrolig, men det finns verkligen en skillnad. I vissa extrema fall talar vi om 20 till 30 fler lägsta genomsnittliga ramar. I vissa andra fall är det så lite som 5-10 fler bilder.

Riktmärken för icke-spelrelaterade uppgifter, som videoredigering, är svåra att hitta, men det är mycket troligt att det kommer att vara samma historia: mycket marginella förbättringar i prestanda för snabbare RAM-hastigheter.

Ska du köpa snabbare RAM?

Med denna information i åtanke kanske du fortfarande undrar om du ska köpa snabbare RAM. Tja, om du är villig att överklocka ditt RAM och inte har något emot att felsöka eventuella problem som dyker upp, så är det värt det.

Men det är bara värt det om prisökningen är marginell. Till exempel kan i vissa fall ett 2x8GB 2666MHz-kit på Amazon kosta exakt lika mycket som ett 2x8GB 3000MHz-kit. Bara $70 i skrivande stund.

Men jag skulle inte rekommendera det när RAM kostar mycket mer, till exempel kostar ett 2x8GB 4266MHz-kit just nu $269.00. De extra $200 skulle spenderas bättre på en uppgraderad CPU, GPU eller till och med bara mer RAM.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis, så länge du är på 2666MHz eller högre, är det mer vettigt att lägga all extra budget du kan ha på kraftfullare komponenter först innan du försöker få snabbare RAM-hastigheter.

Förhoppningsvis har den här artikeln besvarat alla frågor du kan ha om snabbare RAM. Om du fortfarande är osäker, hör gärna av dig till mig så ger jag dig gärna råd.

Relaterade Artiklar

Back to top button