Spelar Instagram det à la OnlyFans med den här nya funktionen?

Instagram smartphone bild © Solen Feyissa / Shutterstock

För att hjälpa kreatörer att bättre tjäna pengar på sitt innehåll, Instagram tillkännagav nya funktioner som användare endast kommer att kunna komma åt genom att betala en prenumeration.

Betalprenumerationer har testats på plattformen sedan början av året med en handfull amerikanska kreatörer.

Betalprenumerationer kommer att innehålla fler funktioner

Sedan denna period har användare som tecknar ett betalabonnemang, som varierar mellan 0,99 och 99,99 dollar, tillgång till exklusivt innehåll från sina favoritskapare, som Stories, men även livesändningar organiserade endast med betalande prenumeranter. De får ett lila märke på sin profil för att indikera deras stöd för en kreatör eller influencer.

I en video som logiskt sett publicerades på Instagram tillkännagav ledaren för plattformen, Adam Mosseri, nya funktioner för betalprenumerationer som lanserades efter feedback från skapare som testade det här verktyget. Nu, förutom berättelser och liv, kommer betalda prenumeranter också att ha exklusiv tillgång till rullar och huvudflödesinlägg.

Dessutom kommer kreatörerna att kunna diskutera med direktmeddelanden med 30 personer samtidigt som på en chatt, förutsatt att de uppenbarligen tar ett betalabonnemang.

Instagram förändras

Vi vill göra Instagram till den bästa platsen online för kreatörer att försörja sig på. Hållbar inkomst är en av de viktigaste sakerna för kreatörer idag, för om du är en kreatör är du ett företag. säger Adam Mosseri.

Med betalda prenumerationer kommer Instagram lite närmare vad Twitter har implementerat med Twitter Blue, eller till och med en vuxenplattform som OnlyFans. Det kommer dock att bli nödvändigt att vänta ett tag innan man ser dem landa i Frankrike, eftersom plattformen för närvarande fortsätter sina tester över Atlanten.

Mer generellt försöker Instagram förvandla sig själv för att stå upp mot TikTok. Den kinesiska applikationen har verkligen kommit att uppröra sektorn för sociala nätverk. Detta kommer också att gå igenom ett nytt gränssnitt med ett helskärmsflöde för allt innehåll, oavsett om det är rullar, berättelser eller klassiska inlägg. Det återstår att se om användarna kommer att övertygas: för några veckor sedan klagade många på plattformens nya gränssnitt.

Källor: Instagram, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button