Spelade in ljudet från Perseverance rovermanövrar för första gången

Det har nu gått mer än en månad sedan NASA:s Perseverance-rover vilade sina mekaniska ben på ytan av Mars, den röda planeten i solsystemet. Sedan dess har rovern spelat in ljuden från Marsvinden, tagit många fotografier och samlat in många fragment av Mars stenyta som, en gång på jorden, kommer att behöva analyseras. Men idag, för första gången 36 dagar efter ankomsten till Mars, spelade NASA-rovern in ljuden som producerades av sina egna manövrar.

Dessa ljud, som vagt påminner om knarrandet av dörrar tillsammans med intensivt prasslande och metalliska ljud. Inspelningen av dessa ljud började först efter det Uthållighet hittade en lämplig parkering med tanke på hans resesällskaps flygning Påhittighetden drönarhelikopter som kommer att tjäna till att verifiera möjligheten att utöva motoriserad flygning på den röda planeten. Skulle det lyckas kommer detta kamerautrustade flygplan att bana väg för framtiden och sensationellt uppdrag till Mars använder sig av helikoptrar andra generationen.

De rover Uthållighet av NASA inspelat ljud som varar mer än femton minuter och som framhäver alla ljud från dess manövrar och de metalliska ljuden som produceras av de sex hjulen som rullar på Mars-marken. Dessa promenader som Perseverance tar tjänar framför allt för kalibrera dina egna verktyg. Detta ljud, tillsammans med foton och videor inspelade av kamerorna den är utrustad med, gör att du bättre förstår geologi Mars, definitivt den mest utforskade planeten Solsystem.

Relaterade Artiklar

Back to top button