Spela vilket PC-spel som helst med en gamepad med JoyToKey

Det fanns en tid när “hardcore”-spelare såg ner på idén att använda en gamepad för att spela PC-spel. Musen och tangentbordet dominerade, särskilt under förstapersonsskjutarnas guldålder.

Sanningen är att joysticks och gamepads har en rik och historia på PC, med genrer som racing och flight sims som praktiskt taget kräver att vara spelbara.

Problemet är att gamepads på PC:n under mycket lång tid inte var standardiserade. Utan en klar uppfattning om vad spelare skulle använda, brydde sig många utvecklare helt enkelt inte om gamepad-stöd för sina spel.

Nu, till stor del tack vare konsolportarna, kontrollern Xbox blev de facto standarden för datorspel. Mer(Bättre) eftersom så många spel också är utvecklade för Xbox är det lätt för utvecklare att helt enkelt aktivera kontrollschemat.

Slutresultatet är att om du kopplar in en Xbox-kontroll till en modern PC med Windows , kommer moderna spel att växla sömlöst, till och med ändra spelgränssnittet för att återspegla kontrollerna på gamepaden. Det här är den bästa tiden för de av oss som älskar att spela med en PC-spelplatta, särskilt från soffan.

Det finns dock tusentals äldre PC-spel som bara stöder tangentbord och mus. Vilket lämnar oss med ett litet problem. Lyckligtvis JoyToKey(Lyckligtvis JoyToKey) erbjuder en prisvärd lösning.

Hur man använder JoyToKey

JoyToKey är en liten app som säljs för några få dollar och konverterar gamepad-ingång till mus- och tangentbordsutgång. Den är helt anpassningsbar för varje spel och öppnar upp för alla typer av spel att spela i soffan.

Det första du behöver göra är att ladda ner programvaran, vilket du kan göra på nedladdningssidan JoyToKey . Denna nedladdning är shareware med en fast provperiod. Du kan köpa en permanent licensnyckel från JoyToKey .

Filen kommer att vara i formatet Blixtlås – arkiv. Packa upp JoyToKey(Packa upp JoyToKey) och kör JoyToKey.exe .

Detta är programmets huvudfönster, där alla åtgärder börjar. På vänster sida av fönstret ser du profiler. Du kan ha en profil för varje spel. Här ska vi skapa den för en riktig klassiker − Skalv från ID-programvara.

Fastän Skalv faktiskt har inbyggt joystick-stöd, vi tyckte att detta var lite av, så en mer robust lösning måste hittas. Låt oss börja, ska vi?

Först klickar du bara på ” Skapa(Skapa)” och namnge profilen. Klicka sedan OK(OK).

Välj nu en profil genom att klicka på den. Du kommer att se två “joystick-flikar” i den högra rutan. Eftersom vi har en gamepad ansluten kommer vi bara att använda Joystick 1(Joystick 1) . I den här panelen ser du en lista med ingångar under Knappar .

Sticker en(Pinnar ett) och två är vänster och höger analoga stickor. “POV”-ingångarna är korsets riktningar. Knapparna är listade i numerisk ordning, vilket gör det svårt att avgöra vilket nummer som motsvarar vilken knapp. Lyckligtvis, om du trycker på någon knapp på kontrollenheten, blir motsvarande kontroll gul.

För att tilldela en tangentbordskontroll, dubbelklicka helt enkelt på kontrollen i den högra rutan. Detta fält bör visas.

Detta är konfigurationen för den vänstra joysticken flyttad till vänster. PÅ Skalv knappen “A” tar dig till vänster. Så vi går in” A » i det första fältet under tangentbordsemulering(Tangentbordsemulering) . Om vi ​​behöver en kombination av knappar kan du lägga till upp till fyra totalt. Klicka på OK(Klicka på OK) för att stänga det här fönstret.

Så du kan upprepa denna process för varje tangent som du vill tilldela. Men versionen av Quake som vi använder här låter dig se dig omkring med musen. Så hur ska vi tilldela mus- eller knapprörelser?

Låt oss utse höger stick upp(Höger Stick Up) för att emulera vertikala musrörelser. Dubbelklicka sticka upp 2 . Klicka sedan på fliken Mus.(Mus)

Som du kan se är detta en grafisk representation av musrörelser. Vi vill att datorn ska tro att vi flyttar upp musen när vi trycker fram höger spak. För att göra detta, ställ in den vertikala markörrörelsen till 100, som visas i figuren ovan.

Siffrorna representerar rörelsehastighet, så du kan behöva justera den tills rörelsen i spelet är tillräckligt känslig. Klicka på OK(Klicka på OK) när du är klar.

Nu upprepar vi bara denna process för varje knapp som är relaterad till vårt spel. Bara(Bara) kom ihåg det för Joy2Key fungerar(Joy2Key) måste vara igång och rätt profil vald.

Nu när vi har satt upp vår profil för Skalv vi kan börja fragga den gamla skolan.

Naturligtvis kan du inte se på bilden, men det fungerar utmärkt, att spela spel från mitten av 90-talet på en 2018 gamepad är coolt. Njut av!

Det fanns en tid då “hardcore” PC-spelare såg ner på idén att använda en gamepad för att spela PC-spel. Musen och tangentbordet var suveräna, särskilt under förstapersonsskjutarnas guldålder.

Sanningen är att joysticks och gamepads har en rik och historia på PC:n, med genrer som racing och flygsimulering som praktiskt taget kräver att det är spelbart.

Problemet är att gamepads på PC under mycket lång tid inte var riktigt standardiserade. Utan en solid uppfattning om vad spelare skulle använda, brydde sig många utvecklare helt enkelt inte om att utveckla gamepad-stöd för sina titlar.

Nu, till stor del tack vare konsolportar, har Xbox-kontrollern blivit de facto-standarden för PC-spel också. Ännu bättre, eftersom så många spel också är utvecklade för Xbox, är det lätt för utvecklare att helt enkelt inkludera kontrollschemat.

Slutresultatet är att om du ansluter en Xbox-kontroll till en modern Windows-dator, kommer moderna spel att byta över sömlöst, till och med ändra gränssnittet i spelet för att återspegla kontrollerna på gamepaden. Detta är den bästa tiden för de av oss som älskar att spela med en gamepad på PC, särskilt från en soffa.

Det finns dock tusentals äldre PC-spel som bara stöder tangentbord och mus. Vilket lämnar oss med lite problem. Lyckligtvis erbjuder JoyToKey en prisvärd lösning.

Hur man använder JoyToKey

JoyToKey är en liten applikation som säljs för några få dollar som tar gamepad-ingång och konverterar den till mus- och tangentbordsutgång. Det är helt anpassningsbart för varje spel och kommer att öppna upp alla möjliga spel för soffspel.

Det första du behöver göra är att ladda ner programvaran, vilket du kan göra på JoyToKey-nedladdningssidan. Denna nedladdning är shareware med en fast provperiod. Du kan köpa en permanent licensnyckel från JoyToKey.

Filen kommer att finnas i ett Zip-arkiv. Packa upp JoyToKey och kör JoyToKey.exe.

Detta är programmets huvudfönster, alla åtgärder börjar här. I den vänstra delen av fönstret ser du profiler. Du kan ha en profil för varje spel. Här ska vi skapa en för en riktig klassiker – ID-programvarans Quake.

Även om Quake faktiskt har inbyggt stöd för joystick, har vi tyckt att det är lite kul, så en mer pålitlig lösning måste hittas. Låt oss börja, ska vi?

Först klickar du bara Skapa och namnge profilen. Klicka sedan OK.

Välj nu profilen genom att klicka på den. Du kommer att se i den högra rutan att det finns två “joystick-flikar”. Eftersom vi har en enda gamepad ansluten kommer vi bara att använda Joystick 1. I den här rutan ser du en lista med ingångar under Knappar.

Stick ett och två är de vänstra och högra analoga stickorna. “POV”-ingångarna är D-pad-riktningarna. Knapparna är listade i nummerordning, vilket gör det svårt att ta reda på vilket nummer som hör till vilken knapp. Lyckligtvis, om du trycker på någon knapp på kontrollenheten lyser motsvarande kontroll upp i gult.

För att tilldela en tangentbordskontroll dubbelklicka helt enkelt på kontrollen i den högra rutan. Den här rutan bör dyka upp.

Detta är konfigurationen för den vänstra spaken som skjuts åt vänster. I Quake skjuter “A”-knappen åt vänster. Så vi skriverA” i den första rutan under tangentbordsemulering. Om vi ​​ville ha en kombination av knappar kan du lägga till upp till fyra totalt. Klicka på OK för att stänga det här fönstret.

OK, så du kan upprepa den processen för varje tangent som du vill tilldela. Men versionen av Quake vi använder här låter dig titta runt med musen. Så hur ska vi tilldela musrörelser eller knappar?

Låt oss tilldela höger stick upp för att emulera vertikala musrörelser. Dubbelklicka på sticka upp 2. Klicka sedan på Mus flik.

Som du kan se är här en grafisk representation av musrörelser. Vi vill att datorn ska tro att vi flyttar upp musen när den höger spaken trycks framåt. För att göra detta, ställ in den vertikala markörrörelsen till 100 enligt bilden ovan.

Siffrorna representerar rörelsehastigheten, så du kan behöva justera den tills rörelsen i spelet har rätt mängd känslighet. Klicka på OK när du är klar.

Nu upprepar vi bara denna process för varje knapp som är relevant för vårt spel. Kom bara ihåg att Joy2Key måste vara igång och rätt profil är vald för att det ska fungera.

Nu när vi har ställt in vår profil för Quake, kan vi komma ner till lite gammaldags fragging.

Naturligtvis kan du inte avgöra från bilden, men det fungerar perfekt, att spela spel från mitten av 90-talet med en 2018 gamepad – det är fantastiskt. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button