Speedtest: hur du ser hastigheten på din internetanslutning

Det händer ofta att Internetanslutningen verkar för långsam än vad som anges av din telefonoperatör? Om så är fallet skulle det vara nödvändigt att se vad den faktiska hastigheten är. De hastighets test är det enkla, praktiska och snabba sättet att kontrollera det. Det är inte ett smutsigt ord, utan en procedur som kan utföras genom specialiserade applikationer eller webbplatser. Det är det också fri och det kan göras när du vill.

Speedtest: vad den består av och hur man förstår resultaten

Många användare har under de senaste månaderna klagat på olika problem orsakade av signalavbrott till följd av ner av vissa telefonoperatörer. Dessa episoder bör vara sällsynta och men när de inträffar, garanterar de oftast ett minimum av nätverksanvändning. Det verkar dock som att många anklagar en viss tröghet i deras internetuppkoppling. Om det är problemet så är det enda sättet se klart är att utföra ett hastighetstest.

Denna kontroll låter dig förstå nedladdningshastighet, uppladdningshastighet och ping av någon internetuppkoppling oavsett operatör. Här är innebörden av dessa tre informationsdelar som härrör från ett hastighetstest.

där nedladdningshastighet är tiden det tar att ladda ner en fil och mäts i sekunder per mega nedladdad. Samma sak gällerladda uppendast i det här fallet mäter hastigheten de sekunder det tar för att skicka en fil och alltid i mega. De Ping istället är det mått på latens i millisekunder. Med andra ord, den tid det tar för ett datapaket att gå och återvända från enheten som används till en server. Detta är data som en användare kommer att ha efter att ha kört ett hastighetstest.

Här är i vilka fall anslutningen kan vara för långsam

Det bör dock noteras att anslutningshastigheten inte alltid beror på ett fel hos operatören. Ett element som kan påverka det är det ögonblick då du bestämmer dig för att surfa på internet. Särskilda timmar på dygnet där fler användare är anslutna kan de försämra kvaliteten. I det här fallet, genom att utföra ett hastighetstest, kommer data att vara mycket lägre än den faktiska potentialen för anslutningen. Eller denhårdvara används för att ansluta i modemet eller routern kan påverka dataöverföringen. Även där avstånd från antennen eller telefonväxeln kan göra skillnad. Faktum är att ju bredare den är, desto långsammare blir anslutningen. Äntligen, ibland, till och med bestämd applikationer eller programvara de kan påverka hastigheten negativt, särskilt om de innehåller virus eller skadlig programvara som spionappar.

Hur man förstår anslutningshastigheten

När alla tvivel är rensade och grundläggande kunskap har förvärvats är det enda sättet att fastställa din internetanslutningshastighet genom att köra ett hastighetstest. Det är väldigt enkelt, anslut bara till internetsidan på en av de tillgängliga tjänster på webben. Du kan söka på Google till exempel genom att skriva “speedtest”.

En av de mest kända och mest pålitliga sajterna enligt expertrecensioner är dock Ookla. På dess officiella sida kan du redan komma åt proceduren. Genom att klicka på ““, En stor cirkel placerad i mitten av sidan, efter några sekunder har du redan resultaten från hastighetstestet tillgängliga för konsultation. Intressant är möjligheten att ge en rösta på din operatör. Detta kommer att göra det möjligt för systemet att upprätta en rating för varje operatör.

Relaterade Artiklar

Back to top button