Specifikationerna och försäljningspriset för Google Pixel 5a avslöjades i en läcka

Google Pixel 5a © OnLeaks

Saker och ting blir allt tydligare för Pixel 5a, en mer tillgänglig version av Pixel 5. Utgången av smart telefon Google väntar den 26 augusti, men bara i två länder.

Pixel 5a bör därför lanseras innan den ambitiösa Pixel 6-serien, som presenterades tidigare i veckan och planerad till nästa höst. Informationen rapporteras av läckaren Jon Prosser, som också ger detaljer om funktioner och pris på smarttelefonen.

Läs också:
Google formaliserar sitt Google Tensor-chip och förhandsgranskar Pixel 6 och 6 Pro

Pixel 5a skulle kosta mindre än Pixel 4a 5G

Som namnet antyder kommer Pixel 5a att ta över flera funktioner från Pixel 5, med början med dess Snapdragon 765G-processor (5G-kompatibel) som stöds av 6 GB RAM. Fotodelen skulle också vara identisk, med en 12,2 Mpx huvudsensor, en 16 Mpx ultravidvinkelmodul och en 8 Mpx frontkamera inrymd i en punch.

Sido skillnader med sin äldre Pixel 5a skulle leverera en större AMOLED-skärm på 6,4 tum (jämfört med 6 tum för Pixel 5) med en maximal uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Batteriet skulle därmed öka från 4 000 till 4 650 mAh. Slutligen, notera omnämnandet av ett 3,5 mm-uttag och en IP67-certifiering, vilket innebär motstånd mot damm och vatten.

Fördelen med denna Pixel 5a borde vara dess pris: den skulle marknadsföras från 26 augusti till 450 dollar, mot 699 dollar för Pixel 5 och 499 dollar för Pixel 4a 5G. Den dåliga nyheten är att enheten bara kommer att lanseras i USA och Japan, vilket tidigare bekräftats av Google. Denna begränsade tillgänglighet beror på bristen på halvledare.

Källa: TechRadar

Relaterade Artiklar

Back to top button