Specifikationer för alla Raptor Lake CPU:er detaljerade: från 10 till 24 kärnor, från 35 till 125W bas TDP

Intel Raptor Lake © Hardware Cooking

Totalt är detta specifikationerna för 14 processorer från den framtida generationen Raptor Lake som har detaljerats.

Motsättningen mellan AMD:s Ryzen 7000-processorer och Intels Raptor Lake lovar en bra duell. Medan de förstnämnda avslöjades mest officiellt förra veckan, har vi nya detaljer om den senare.

Galjonsfigur, “K”-serien

För det första, läckorna förmedlas av WCCFTech och Videokortz insistera på processorer med grafiklösning, den berömda iGPU. Där kan vi särskilja två intervall beroende på om multiplikatorn är olåst (“K”-serien) eller inte.

Intel Raptor Lake listning © WCCFTech

Överst på listan hittar vi förstås den redan kända Core i9-13900K, galjonsfigur i det nya sortimentet. Inget riktigt nytt om det, men en bekräftelse på 8-kärniga prestanda/16-kärniga effektiva samt driftfrekvenser och bas-TDP på ​​125 Watt.

Sedan finns hela sortimentet tillgängligt med versioner med färre och färre kärnor och begränsade frekvenser. Observera att “K”-modellerna alla har en grundläggande TDP på ​​125 Watt, medan den är 65 Watt på standardmodellerna. Observera också att Core i5-13600K kompletteras med en Core i5-13400 på samma standardmodeller.

Sex modeller utan iGPU

Som vanligt kommer Intel även att marknadsföra CPU-serier utan iGPU, denna grafiklösning som nästan aldrig används när du redan har ett grafikkort. Områden som finns i två versioner beroende på om multiplikatorn är upplåst eller inte.

Lista Intel Raptor Lake 'KF' 'F' © WCCFTech

Core i9-13900K:s tvillingbror, så att säga, Core i9-13900KF har praktiskt taget identiska specifikationer, förutom, naturligtvis, försvinnandet av de 32 grafikexekveringsenheterna. Det följs logiskt av “KF”-versioner av Core i7 och Core i5.

Vi märker samma ersättning av Core i5-13600KF med en Core i5-13400F utan att veta orsaken. Kom ihåg att “KF”- och “F”-versionerna är logiskt sett lite mer överkomliga än modellerna med integrerad iGPU.

Två varianter för “T”-serien

Slutligen kallas den senaste raden av Raptor Lake-processorer som för närvarande övervägs av Intel “T”. Enligt våra kollegors källor har den för närvarande bara två referenser.

Intel Raptor Lake 'T'-lista © WCCFTech

Core i9-13900T och Core i7-13700T är baserade på samma duk som sina storebröder, men minskar vingen avsevärt på driftfrekvenssidan: vi tappar 500 MHz på högpresterande kärnor och 400 MHz på effektiva kärnor.

“T”-sortimentet är inget nytt, det är för Intel att designa lågeffektprocessorer för maskiner som ofta är mer kompakta. Logiskt, för att minska förbrukningen av sina processorer, sänker Intel sina frekvenser: bas-TDP är nu på 35 watt.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button