Spårade upp asteroiden som släckte dinosaurierna för miljoner år sedan

På senare tid har det gjorts flera viktiga arkeologiska fynd. Bland dessa, ett fragment som kan komma frånasteroid som släckte dinosaurierna och en dinosaurie tass välbevarad.

Väl 66 miljoner år sedan en asteroid träffade jorden och orsakade dinosauriernas utrotning. Det har inte kommit massor av nyheter hittills, men det senaste kan avslöja något otroligt.

De senaste fynden bekräftar asteroiden som dödade dinosaurierna

Låt oss bara prata om några av de otroliga upptäckter som har gjorts de senaste åren om ämnet. Ett katastrofalt ögonblick för vår planet har lämnat några viktiga ledtrådar: fiskfossiler som har sugit upp skräpet, en sköldpadda spetsad med en pinne och en dinosaurietass.

Namnet på den arkeologiska platsen är Tanis och sökningen påbörjades 2012. Sajten i fråga finns på 3 200 km från Chicxulub-kraterni Mexiko, den exakta punkten där nedslaget inträffade.

En av de mest framstående paleontologerna som har ägnat sig åt projektet är DePalmasom tror att fiskfossiler är välbevarade eftersom djur begravdes levande från sediment som svepts bort med den stora mängd vatten som släppts ut efter nedslaget orsakat av asteroiden.

Slutligen hittades även en dinosaurietass i Tanis med intakt hud. Detta tyder uppenbarligen på att kroppen, trots att miljontals år har gått, har inte sönderfallit innan de begravdes i sedimenten. Djuret dog alltså under eller strax före nedslaget.

Relaterade Artiklar

Back to top button