SpaceX: Varför exploderade rymdfarkosten SN10? här är Musks svar

Fartyget känt som SN10 rymdskepp den har förbättrats med tre motorer. Detta tillät honom att nå en höjd av 10 000 meter, samt flyga horisontellt. Efter att ha utfört dessa manövrar började apparaten sjunka och lyckades landa i den angivna punkten utan större problem.

Medan SpaceX lyckades landa sin prototyp av rymdskepp i Boca Chica, Texas, fattade eld och det slutade med att han exploderade. Därför att?

SpaceX-prototypen slog i marken våldsamt

Till skillnad från tidigare prototyper lyckades rymdskeppet SN10 röra marken och landa på den punkt som företaget fastställt. Elon Musk. I alla fall, nedstigningen var våldsam, vilket orsakade en brand runt enheten. Faktum är att åtta minuter senare exploderade skeppet.

“SN10-motorn hade låg dragkraft på grund av (troligen) det partiella intaget av helium från bränsletanken. 10 m/s påverkan på det krossade benet och en del av kjolen. Flera fixar på jobbet för SN11, förklarade Musk i tweeten.

Stora steg

Som nämnts åstadkom rymdskeppet SN10 vad tidigare prototyper hade misslyckats med: landa. I det här fallet har vakuumsystemet genomgått flera förändringar. “Helium användes i headern för att förhindra kollapsen av det tomma utrymmet från skisserna, vilket hände på en tidigare flygning. Mitt fel att jag godkände det. Det lät bra på den tiden, tillägger Musk. “Om autogen trycksättning hade använts skulle CH4-bubblorna troligen ha förvandlats till vätska.”

Med allt detta har företaget mycket att jobba på, samt detaljer att fixa. Det är dock fortfarande ett stort framsteg, trots allt är det första gången SpaceX lyckats lyfta och landa ett sådant rymdskepp.

Framöver skulle dessa enheter användas för att flyga till månen och i slutändan för turism till Mars. Kommer de att lyckas?

Relaterade Artiklar

Back to top button