SpaceX: uppdrag utfört för Elon Musks rymdfarkost

SpaceX Och NASA de gjorde det: kapseln Crew Dragon lyckades föra tillbaka till jorden på ett säkert sätt fyra astronauter efter en resa sex månader i rymden. Rymdfarkosten landade på Floridas kuster i tid natten mellan lördag och söndag, och vi pratar inte bara om en lyckad expedition, utan om ett band som kommer att stärkas mer och mer mellan Elon Musk och NASA. SpaceX VD skrev på Twitter

SpaceX: resan varade i sex månader och återförde prestige till USA

SpaceX:s Crew Dragon hade lossnat från ISS kl. 20.35 (2.35 italiensk tid) och det tog ungefär sex och en halv timme att landa i Mexikanska golfen, utanför Panama Citys kust, Florida. Ungefär 8,57 Italienare, allt togs upp och delades snabbt på NASA:s sociala nätverk. Astronauterna Michael Hopkins, Victor Glover och Shannon Walker av NASA och japanerna Soichi Noguchi från Japan Aerospace Exploration Agency, gjorde en mycket viktig resa tillsammans med avresa 17 november från Kennedy Space Center.

Uppdraget varade hela tiden 167 dagar och var den längsta organiserade av USA. Kapseln transporterades av ett fartyg, och de fyra astronauterna fick, med tanke på den hårda återgången till gravitationen, hjälp av läkare, men situationen verkade vara den bästa. Slutligen tog en helikopter dem till fastlandet där ett annat plan landade dem vid NASA:s högkvarter i Houston.

SpaceX hade en mycket viktig och strategisk roll, återupprätta prestige till USAatt en sådan resa inte skedde från rymdfärjan 2011. En milstolpe som tydligen sätter stopp för det ryska monopolet, just för att Crew Dragon är den andra som når den internationella rymdstationen efter den klassiska ryska Sojuzen.

Relaterade Artiklar

Back to top button