SpaceX: första omloppsflygningen till Starship senast 2021

SpaceX har planerat det av slutet av 2021 det blir den första omloppsflygningen av en Komplett Starship. Vi talar om lanseringssystemet designat av företaget Elon Musk att kunna bära första människan på Mars.

Testet där det kommer att experimenteras för första gången kallas Supertung, och inkluderar en 90-minuters flygning som bör sluta precis utanför Hawaiis kust. Allt detta efter att ha nått en höjd av över 100 kilometer. Låt oss ta reda på mer om det nedan.

SpaceX: Planerna på att åka till månen och Mars är verkligen mycket allvarliga

Detta flyg kommer att avgå från Boca Chica-basen i Texas, och det inkluderar bärraketen och den återanvändbara skytteln, testade under de senaste månaderna inte alltid med framgång, tack vare en Super Heavy booster, som är en mycket kraftfull raket på 70 meter. Strax efter att raketen har avfyrats kommer Super Heavy booster att återvända till jorden och landa exakt i Mexikanska golfen. Starship-skytteln, å andra sidan, kommer att behöva fortsätta tills den når en ännu högre höjd, kommer att nästan helt slutföra en omloppsbana och försöka landa iStilla havet.

Användbarheten av flygning, som förklaras utförligt av SpaceX, kommer att vara samla in data som inte skulle vara lätt att få fram genom simuleringar. Lanseringen är i själva verket extremt grundläggande för företagets ambitioner, som på detta sätt för första gången skulle testa den mycket kraftfulla Super Heavy-stadion, som är 9 meter bred, 70 meter hög och finner kraften hos Raptor-motorer helt nyskapande.

Relaterade Artiklar

Back to top button