SpaceX: en “fångst”-strategi för att landa Super Heavy-raketer

SpaceX har för avsikt att bli ännu mer ambitiös med sina punktliga raketlandningar. Företaget av Elon Musk han återhämtar sig regelbundet och återanvänder de första stegen av sina raketer Falcon 9 Och Falcon Heavysänka boosters för mjuka vertikala landningar cirka 9 minuter efter start på marken nära startrampen eller på “drönarfartyg”Autonom i havet.

Detaljer om Musks djärva nya strategi

Dessa landning de är otroligt exakta. Men SpaceX syftar till att uppnå något verkligt häpnadsväckande med Rymdskeppnästa generations system som företaget utvecklar för att få människor och nyttolaster till månen, upp Mars och på andra avlägsna destinationer.

“Vi kommer att försöka fånga Super Heavy-boostern med utskjutningstornets arm, med hjälp av gallerklaffarna för att fånga upp lasten”, sa Musk via Twitter den 30 december.

Det stämmer: SpaceX vill ta Super Heavy, det gigantiska första steget i tvåstegs Starship-systemet, direkt till uppskjutningsstället. Musk har uttryckt denna ambition tidigare, men förra veckans tweet lägger till ny information: till exempel kommer Super Heavy helst att fångas av tornarmen, så dess touchdowns kommer inte att vara landningar alls.

Till skillnad från Falcon 9 och Falcon Heavy första etapperna kommer Super Heavy därför inte att behöva landningsben. (De fångstaktiverade gallerfenorna är förresten podliknande kontrollytor som hjälper raketerna att styra tillbaka under exakta landningar.)

Den nyligen tillkännagivna strategin erbjuder flera viktiga fördelar, sa Musk.

“Det sparar massa och kostnader för benen och tillåter omedelbar ompositionering av boostern på startfästet, redo för återanvändning på mindre än en timme”, sa han i en annan tweet den 30 december.

Starships övre scen är ett 50m högt rymdskepp som heter Starship (lite förvirrande). Både Starship och Super Heavy kommer att vara fullt och snabbt återanvändbara, påpekade Musk, vilket gör kolonisering av Mars och andra ambitiösa utforskningsprojekt potentiellt ekonomiskt lönsamma.

SpaceX har redan byggt och piloterat flera prototyper av rymdskepp från sin anläggning i södra Texas nära Gulf Coast-byn Boca Chica. Förra månaden, till exempel, klättrade fordonet SN8 (“Serial No. 8”) till en uppskattad höjd av 7,8 miles (12,5 kilometer) och återvände till jorden vid dess angivna punkt. Även om SN8 kom för snabbt och exploderade i ett massivt eldklot, förklarade Musk att den episka testflygningen var en stor framgång.

Ett annat sådant språng förväntas ske snart: SpaceX flyttade nyligen SN9 till uppskjutningsstället. Liksom SN8 är SN9 utrustad med tre kraftfulla Raptor-motorer, så även den maximala flyghöjden kan vara mellan 12,8 mil. (De tre prototyperna som flög före SN8 var enmotoriga fordon som reste sig bara 500 fot, eller 150 m, från marken.)

Rymdskeppets senaste fordon kommer att ha sex rovfåglar, vilket gör det kraftfullt nog att skjuta upp från ytan på månen och Mars (men inte jorden). Super Heavy kommer att ha cirka 30 rovfåglar, sa Musk. Även om Starship-programmet hittills har ägnat det mesta av sin tid åt att bygga och testa prototyper av rymdskepp, verkar det som att konstruktionen av den första Super Heavy-prototypen nu är på gång.

Relaterade Artiklar

Back to top button