SpaceX: Crew 3 redo att flyga, här är data från det nya interstellära uppdraget

NASA astronauter Raja Chari, Kayla Barron Och Tom Marshburn Och Matthias Maurer från European Space Agency (ESA), har nyligen landat på rymdfärjans landningsbana a KSC.

Deras uppdrag, kallade Besättning-3kommer att se en raket SpaceX Falcon 9 lansera en Crew Dragon-rymdfarkost på en resa på cirka 24 timmar till Internationell rymdstation (ISS). Start är planerad till 02:21 på söndagen från kl dyna 39Aom allt går som planerat.

“”, han sa Marshburn under ett medieevenemang på tisdagen med anledning av besättningens ankomst in Florida. “”.

Kvartetten av astronauter avgick från Ellington Field nära NASA:s Johnson Space Center i Houston sent på tisdagsmorgonen och flög till KSC i ett charterplan som ägs av rymdorganisationen. Vid ankomsten hälsades de välkomna av NASAs biträdande administratör Bob Cabana, en före detta astronaut själv; chefen för KSC Janet Petro; och Franke de Winne, chef för ISS-programmet i Europa.

“”, han sa Cabana. “.”

Crew-3 är det tredje bemannade operativa uppdraget och det första att bära tre nybörjare astronauter. Besättningskapseln, namngiven Uthållighetär den tredje helt nya astronautuppskjutningskapseln av NASA och kommer att flyga i rymden tack vare en raket Falcon 9.

Här är vad som händer när vi kommer dit

Den första etappen av den raketen, kallad B1067flög för första gången i juni i år, då den bar en till Dragon rymdskeppsom en del av ett återförsörjningsuppdrag för att skicka forskningsutrustning och förnödenheter till ISS.

Marshburn, Chari, Barron och Maurer kommer att ansluta sig till sju andra som redan bor och arbetar i orbitalutposten. Astronauterna ibesättning-2 Megan McArthur Och Shane Kimbrough av NASAThomas Pesquet frånESA Och Ahikihiko Hoshide från JAXA Jag är igång just nu ISS med astronauten i NASA Mark Vande Hei och de ryska kosmonauterna Oleg Novitsky Och Pjotr ​​Dubrov, som en del av besättningen på expedition 65.

“, han sa Barron tisdag. “

Besättning-3 det blir inte bara den första rymdfärden av Barronmen det blir också hennes första lansering med folk ombord.

Relaterade Artiklar

Back to top button