Space Solar Power Plants: De första kan vara födda i Storbritannien

Ett anmärkningsvärt projekt som kan projicera mänskligheten till den ödesdigra nolleffekten, Solar Space-kraftverken är under studie men kan snart bli verklighet.

Space Solar Power Plants: Elon Musk kan vara nyckeln till att rädda mänskligheten

Ett ingenjörsverk av bibliska proportioner, kanske jämförbart med den tekniska ansträngning som egyptierna gjorde vid byggandet av den stora pyramiden.

Med dessa ord kan det projekt definieras som Storbritannien man har för avsikt att bygga det första soldrivna kraftverket som kretsar i rymden.

Från kostnad på 16 miljarder dollarbör detta imponerande kraftverk ha en diameter på 1,7 kilometer och en totalvikt på 2000 ton.

Solkraftverk är tänkt som den gröna framtiden som vår planet förtjänar, eftersom den kan producera energi H24, 365 per år och sedan överföra den till jorden.

En anläggning av denna typ består huvudsakligen av tre element. En imponerande rymdfarkost med gränslösa solpaneler fångar vår stjärnas strålar och får dem sedan att konvergera i en antenn som genom mikrovågor skickar elektricitet till en andra och enorm antenn på marken. Denna metod för mikrovågstransport är möjlig tack vare ingenjören Peter Glaser och du har relaterade studier som han utförde 1974.

Det säger sig självt att transport av 2 000 ton material från jorden till rymden kan betraktas som ett episkt företag.

Här spelar det in Elon Musksom i det här fallet i allt väsentligt kunde anses vara den enda personen som kan rädda världen från den globala uppvärmningen.

Ett inte obetydligt problem med tanke på det den 18 juni på Sardinien noterades den högsta marktemperaturen i Italien med 51 grader!

Genom företaget Space X kunde Elon Musk garantera transport av material för endast 13 dollar per kilo mot nuvarande 10 tusen dollar. Med det nya maffiga Starship kommer det att vara möjligt att bära 150 ton i omloppsbana per resa, minska antalet flygningar till endast 14 för totalt 2000 ton.

Utan Space X skulle ett projekt som rymdsolkraftverket ha förblivit ren science fiction i många år framöver.

Relaterade Artiklar

Back to top button