Sova i en Tesla och lägga upp videon på TikTok: den “briljanta” idén om en amerikansk influencer

Tesla © YouTube / Mr. Hub

Klick, klick, klick. En amerikansk videofotograf, wannabe TikTok-stjärnan med en miljon gilla-markeringar på sin kanal, filmade sig själv när han “sov” på baksidan av sin Tesla, medan den körde i autopilotläge i full fart på motorvägen.

Teslas beteende är tydligt ogillat av Tesla och är förbjudet i de flesta amerikanska staters jurisdiktioner. En nyhet som också visar förvirringen mellan autopilot och helt autonom autopilot.

Läs också:
Tesla kunde återkalla 158 000 fordon från sina amerikanska fabriker på grund av säkerhetsrisker

Filmad av hans mamma på motorvägen

18-åringen, vars TikTok-kanal har fått mer än en miljon likes, reagerade med att lägga upp en video på plattformen där vi ser honom sova i sin Tesla Model 3, först bakom ratten och sedan bak i fordonet. Videon har sedan dess märkts som ” farlig på TikTok, även om hon fortfarande är online.

Sedan lade han upp en video på YouTube: bakom kulisserna “, inte mindre kontroversiell än den första. Vi kan se på den här hur föraren lyckades åsidosätta Teslas säkerhetsgarantier för att få bilen att tro att någon satt framför ratten.

Den unge mannen satte till exempel fast säkerhetsbältet bakom ryggen och lade till ett viktband runt ratten för att förhindra att autopiloten stannade. Observera att videon visar att han inte riktigt sover, utan låtsas sömn.


Kort sagt, oansvarigt beteende från en TikTok-“personlighet”, som, som vi upptäcker i videon som publicerats på YouTube, filmas och uppmuntras av sin mamma under hela detta “experiment”.

Läs också:
Autonom bil: är du redo att ge upp ratten till förmån för AI?

Skillnaden mellan autopilot och 100% autonom körning

Om videon får folk att prata är det uppenbarligen på grund av riskerna som den unge mannen löper, som verkar leta hit för att klicka på TikTok till varje pris. Men han är uppenbarligen inte den första som gör det somna “ombord på
hans Tesla. Flera personer har redan åtalats för den här typen av gärningar.

Den här nyheten illustrerar också den förvirring som kvarstår mellan Teslas autopilot och nivå 5 autonom körning. Autopilot är en uppsättning funktioner som ständigt har utvecklats sedan 2014, med uppdateringar. Tesla har dock inte nått den ultimata nivån av autonom körning, vilket varken kräver närvaro eller ingripande av en potentiell förare.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button