Sov smartare – de bästa enheterna för att förbättra sömnen

Som det visar sig är god sömn sällsynt. (god natts sömn) Enligt statistiken får 35 % av de vuxna inte tillräckligt med sömn på natten. Ansluta(Para ihop) denna statistik med det faktum att 20 % av alla bilolyckor involverar dåsighet, och du får ett recept på katastrof.

Men vår sömnlöshet kan inte helt och hållet skyllas på ett snabbt föränderligt samhälle och för många skärmar. Det är också förknippat, åtminstone delvis, med sömnstörningar. Hur många känner du som lider av sömnlöshet? Hur många personer känner du snarkar? små(Liten) Till synes mindre vanor kan leda till dålig sömnkvalitet.

Lyckligtvis finns det lösningar som inte inkluderar sömnforskning på de få nätter du känner dig mest trolig. laboratoriemus(labmus) än en människa. Rätt smarta enheter kan hjälpa dig att sova bättre (sömn smartare) och förbättra dina nattliga vanor så att du kan få en god natts sömn varje natt.

Sound+Sleep SE (Amazon)

För många är fullständig tystnad motsatsen till avkoppling. liten nivå bakgrundsbrus(bakgrundsljud) kan hjälpa dig att slappna av eftersom det kan överrösta fler plötsliga ljud som kan väcka dig. Om du bor i en stad kommer ljudet av en hög bil eller siren att påverka kvaliteten på din sömn, även om det inte väcker dig helt.

ljud Ljud+Sömn SE skapar vitt brus från en av 64 olika profiler. Låter inte besatt(t loop) och ge en mer autentisk upplevelse. Den här enheten använder Adaptive Sound-teknik, som automatiskt justerar volymen på ljudlandskapen när den upptäcker ljud som kan väcka användaren.

Philips Hue Smart Bulbs (Amazon)(Philips Hue Smart Lights (Amazon))

När du börjar känna dig sömnig på natten beror det inte alltid på att du är trött – det beror på att din hjärna släpper ut en kemikalie. I mörkret tallkottkörteln(kotkottkörteln) aktiveras och börjar producera melatonin. Ett stort antal lampor i staden och inne i huset (särskilt blått ljus) stör dock denna naturliga cykel i kroppen och gör det svårt att somna.

Smart(Smarta) ljuskällor som lampor Philips Hue(Philips Hue-lampor) , kan programmeras att tona ut gradvis under en viss tidsperiod. Denna långsamma nedtoning av ljus efterliknar en solnedgång och kan utlösa produktionen av melatonin i din kropp, vilket leder till känslor av dåsighet och en mer naturlig önskan att krypa ner i sängen eftersom det, som du vet, kan vara kontraproduktivt att tvinga dig själv att gå och lägga dig.

Sov- och väckningslampa (Amazon)(Sömn- och vaknalampa (Amazon))

Medan solnedgången gör din kropp sömnig, gör soluppgången tvärtom. De allra flesta människor vaknar abrupt pga väckarklocka(väckarklocka) , vilket påverkar ditt humör negativt och är bara ett hemskt sätt att börja dagen på.

Men att vakna vid en naturlig soluppgång (eller under ljuset från en lampa som simulerar en naturlig soluppgång) väcker dig från sömnen på ett mjukare sätt. Du kommer att vakna upp med mer energi och känna dig mindre sömnig än annars. Detta är idealiskt för dem som måste vakna före soluppgången.

Beautyrest Sleep Monitor (Amazon)(Beautyrest Sleeptracker Monitor (Amazon))

Om du menar allvar med att förbättra din sömn är en av de bästa investeringarna du kan göra en sömnspårare. Dessa enheter bärs antingen eller placeras under en madrass (vi rekommenderar den senare) och mäter olika sömnstadier.

Sömnspårare kan berätta hur lång tid det tog dig att somna, hur mycket tid du tillbringade i olika sömnstadier och mer. Övervaka Beautyrest Sleeptracker(Beautyrest Sleeptracker Monitor) analyserar din andning, sömncykler och mer för att ge dig detaljerad analys av hur du sover.

Om du vill spåra din sömn men inte har råd med en sömnspårare finns det andra alternativ. Du kan till exempel ladda ner flera olika iOS-appar som hjälper dig att spåra din sömn.

Round House (Amazon(Amazon))(Circle Home (Amazon))

Ibland beror kvaliteten på din sömn mindre på sömnen i sig än på hur du kommer dit. Nattdrickande Twitter(Twitter) Youtube och Instagram kan få även den mest sömniga personen att vakna långt innan han går och lägger sig.

Cirkel Hem ger dig kontroll över WiFi på enskilda enheter, tillhandahåller användningsstatistik och låter dig ställa in tidsgränser efter vilka enheten automatiskt inaktiverar åtkomst till WiFi . Om du inte kan sluta surfa på nätet vid en viss tidpunkt är lösningen enkel: stäng bara av åtkomsten till nästa morgon.

Naturligtvis kan du alltid inaktivera Cirkel Hem i en nödsituation (till exempel om du behöver avsluta några arbeta på internet(arbeta online) ), men det här är ett bra sätt att bli av med en dålig vana.

SmartDuvet ( SmartDuvet )(SmartDuvet (SmartDuvet))

Få saker avbryter sömnen, som att vara för varm eller för kall. SmartDuvet ger dig precisera(SmartDuvet) kontroll över vilken temperatur du vill att din säng ska ha och har till och med två separata områden för par.

Denna teknik förhindrar fuktuppbyggnad, minskar svett och hjälper till och med att förhindra vägglöss. Den galnaste delen? SmartDuvet på han själv(SmartDuvet) deed gör sig morgon genom att blåsa upp olika luftfickor genom hela designen. Det är framtiden i en låda, och det kanske bara är vad du behöver för att sova lättare på natten.

Smart säng Eight Sleep ( Eight Sleep )(Eight Sleep Smart Bed (Eight Sleep))

För detta nr rekommendationer(produktrekommendation) efter produkt eftersom rätt sängtyp är olika för många människor. Smarta sängar kan hittas i en mängd olika prisklasser, från överkomliga prisklass(prisintervall) från 1 000 USD till 2 000 USD till häpnadsväckande 36 000 USD.

Summan av kardemumman är att dessa sängar konfigureras automatiskt baserat på användarens biometriska data för att få den sovande att känna sig så bekväm som möjligt. En smart säng är lösningen för den som provat allt och inte kan somna oavsett vad.

En god natts sömn är en sällsynt sak, som det visar sig. Enligt statistik får 35 % av vuxna inte tillräckligt med sömn på natten. Para ihop den statistiken med det faktum att 20 % av alla bilolyckor är förknippade med sömnighet och du har ett recept på katastrof.

Men vår sömnlöshet kan inte skyllas helt och hållet på ett snabbt samhälle och för många skärmar. Det beror också, åtminstone delvis, på sömnstörningar. Hur många människor känner du lider av sömnlöshet? Hur många personer känner du snarkar? Små, till synes obetydliga vanor kan leda till dålig sömnkvalitet.

Tack och lov finns det lösningar som inte involverar studier i flera nätter där du känner dig mer som en labbmus än en människa. Rätt smarta enheter kan hjälpa dig att sova smartare och förbättra dina nattrutiner, så att du får en god nattsömn varje natt.

Sound+Sleep SE (Amazon)

För många människor är total tystnad motsatsen till att koppla av. En liten mängd bakgrundsljud kan göra det lättare att slappna av eftersom det kan överrösta fler plötsliga ljud som kan väcka dig ur sömnen. Om du bor i staden kommer ljudet av en hög bil eller en siren att påverka kvaliteten på din sömn även om den inte väcker dig helt.

Sound + Sleep SE skapar vitt brus från en av 64 olika profiler. Ljuden loopar inte och ger en mer autentisk upplevelse. Den här enheten använder “Adaptive Sound”-teknik som automatiskt justerar volymen på dess ljudlandskap om något ljud upptäcks som kan väcka användaren.

Philips Hue Smart Lights (Amazon)

När du börjar känna dig sömnig på natten är det inte alltid på grund av trötthet – det beror på att en kemikalie pumpas ut av din hjärna. Tallkottkörteln aktiveras av mörker och börjar producera melatonin. Men antalet ljus runt en stad och inne i hemmet (särskilt blått ljus) stör denna naturliga cykel i kroppen och gör det svårare att somna.

Smarta lampor som Philips Hue-lampor kan programmeras för att dämpas gradvis under en viss tidsperiod. Denna långsamma minskning av ljus simulerar en solnedgång och kan få din kropp att börja producera melatonin, vilket resulterar i sömnighetskänslor och en mer naturlig önskan att krypa ner i sängen – för som du vet kan det vara kontraproduktivt att tvinga dig själv att sova.

Sömn- och väckningslampa (Amazon)

Medan en solnedgång får din kropp att känna sig sömnig, gör en soluppgång det motsatta. De allra flesta människor vaknar plötsligt på grund av en väckarklocka, vilket påverkar ditt humör negativt – och är bara ett hemskt sätt att börja dagen.

Men att vakna upp till en naturlig soluppgång (eller en lampa som simulerar en naturlig soluppgång) tar dig ur sömnen på ett mjukare sätt. Du kommer att vakna upp med mer energi och kommer att känna dig mindre groggy än du annars skulle göra. Detta är perfekt för dig som måste vakna före solen.

Beautyrest Sleeptracker Monitor (Amazon)

Om du menar allvar med att förbättra din sömn är en av de bästa investeringarna du kan göra en sömnspårare. Dessa enheter är antingen slitna eller skjuts under din madrass (vår rekommendation är den senare) och mäter de olika stadierna av sömn.

Sömnspårare kan berätta hur lång tid det tog dig att somna, hur mycket tid du spenderade i de olika stadierna av sömnen och mycket mer. Beautyrest Sleeptracker Monitor analyserar dina andningsmönster, sömncykler och mycket mer för att ge dig detaljerad analys om hur du sover.

Om du vill hålla koll på din sömn men inte har råd med en dedikerad tracker finns det andra alternativ. Du kan till exempel ladda ner ett antal olika iOS-appar som kan hjälpa dig att spåra din sömn.

Circle Home (Amazon)

Ibland handlar din sömnkvalitet mindre om själva sömnen och mer om att ta sig dit. Twitter-, YouTube- och Instagram-binges sent på kvällen kan hålla även den sömnigaste personen vaken långt efter läggdags.

Circle Home ger dig kontroll över Wi-Fi på enskilda enheter, ger användningsstatistik och låter dig skapa tidsgränser efter vilka enheten automatiskt stänger av Wi-Fi-åtkomst. Om du inte kan sluta surfa på nätet vid en viss tidpunkt är lösningen enkel: stäng bara av åtkomsten till nästa morgon.

Naturligtvis kan du alltid inaktivera Circle Home i en nödsituation (som om du behöver slutföra lite arbete online) men det är ett bra sätt att bryta en dålig vana.

Få saker stör sömnen som att vara för varm eller för kall. SmartDuvet ger dig punkt för punkt kontroll över vilken temperatur du vill att din säng ska ha, och den har till och med två separata zoner för par att använda.

Tekniken förhindrar uppbyggnad av fukt, minskar svettning och sägs till och med hjälpa till att förhindra vägglöss. Den galnaste delen? SmartDuvet gör sig faktiskt på morgonen genom att blåsa upp olika luftfickor genom hela sin design. Det är framtiden i en låda, och det kan vara precis vad du behöver för att sova lättare på natten.

Eight Sleep Smart Bed (Eight Sleep)

Det finns ingen produktrekommendation för denna eftersom rätt typ av säng skiljer sig för så många människor. Smarta sängar kan hittas i alla olika prisklasser, från en prisvärd $1 000-$2 000 prisklass hela vägen upp till en iögonfallande $36 000.

Nyckeln är att dessa sängar automatiskt justeras baserat på användarens biometriska data för att hålla den sovande så bekväm som möjligt. En smart säng är lösningen för den som har provat allt annat och inte verkar kunna somna, oavsett vad.

Relaterade Artiklar

Back to top button