Sorare-plattformen varnas av den nationella spelmyndigheten

Sorare FFF

Snaran drar åt runt Sorare. Plattformen för NFT specialiserad på sport har precis fått en varning från National Gaming Authority (ANJ).

BFM Business rapporterar att den virtuella fotbollskortplattformen måste bevisa att den inte kan betraktas som en sajt för sportspel och därför kan undantas från detta organs reglering.

Svårt i ANJ:s sevärdheter

Sorare har till hösten på sig att tillhandahålla konkreta bevis och argument. Plattformen gör det möjligt att köpa virtuella kort från fotbollsspelare i form av NFT vars priser varierar beroende på deras sällsynthet. Användare kan därför spekulera i deras ökning enligt idrottarens uppskattade ryktbarhet. Samma kort kan sedan användas i virtuella turneringar där deltagarna kan vinna priser baserat på spelarnas prestation och statistik i riktiga matcher. Det är framför allt denna användning som föder ANJ:s tvivel.

Vi har redan fått en rad argument från dem, som vi fortfarande hyser allvarliga tvivel på. Vi väntar på att se i början av läsåret vad representanterna för Sorare kommer att presentera för oss. Om denna svårighet skulle bestå måste vi ta ställning “varnade regulatorn. I oktober förra året inledde även den brittiska motsvarigheten till detta organ en utredning om uppstarten värderad till 4,3 miljarder dollar av samma skäl.

Detta hot kan få stora konsekvenser på NFT-plattformen. Om det skulle kvalificera sig som en sportspelsplattform skulle Sorare sedan behöva skicka in en ansökan om att bli en licensierad onlineoperatör, som Winamax et al. Webbplatsen skulle då behöva ställas inför högre beskattning och kontrollera identiteten för varje användare för att formellt förbjuda tillgång till minderåriga.

Källa: BFM TV

Relaterade Artiklar

Back to top button