Sony WF-1000XM4 trådlösa hörlurar recension

Sony var en av de första tillverkarna som erbjöd aktiv brusreducering i sina in-ear-modeller och även om XM3 var anmärkningsvärd i det avseendet, hamnade deras design långt efter modeller som AirPods Pro eller Galaxy Buds Pro.

Och det är just de modellerna som Sony kommer att detronisera med lanseringen av WF-1000XM4, som förbättrar praktiskt taget allt som den tidigare modellen redan gjorde bra, med en ny design enligt år 2021, förbättrad brusreducering miljö, bättre ljud och mer batteri, och som om det inte vore nog, med tillägget av det alltid viktiga motståndet mot vatten.

Det verkar som att de är de perfekta trådlösa hörlurarna, och från och med nu berättar jag att de är de bästa jag har provat.

Modell Sony WF-1000XM4
Vikt 41g
Ljud och funktioner 6 mm drivrutiner.
Aktiv brusreducering, omgivande ljud.
adaptivt ljud.
IPX4-certifiering för vattentäthet.
Google Assistant och Amazon Alexa.
FastPair.
anslutning Bluetooth LE 5.2. SBC, AAC, LDAC codecs.
Trummor 8 timmar med brusreducering (12 timmar utan CR). 24 timmar med fodral.
Färg Svart

Design och hårdvara

Även om hur en produkt ser ut alltid är något subjektivt och det beror på varje användares smak om detta påverkar köpet av en hörapparat eller inte, för mig är det något måttligt viktigt och jag tror att det Sony har gjort i det här avsnittet är anmärkningsvärt. , speciellt om vi tänker på hur mycket de har förbättrats jämfört med den tidigare versionen och även jämfört med konkurrenterna “premie”.

WF-1000XM4 är mycket mindre än den tidigare versionen, de erbjuder en cirkulär, medelkompakt design, som enligt min mening ser bättre ut än “käppen” som vissa in-ears har som AirPods Pro eller den rektangulära designen som AirPods Proffs har Bose QuietComfort Earbuds – Sonys andra stora konkurrent på den brusreducerande marknaden.

Storleken stör mig inte alls, och även om jag tycker det kan finnas personer med väldigt små öron som tycker att de är lite storadet kommer inte att gälla för de flesta människor, och jag har älskat dem eftersom jag vanligtvis använder in-ear-hörlurar under over-ear-hörlurarna när jag spelar trummor, och den här modellen stör mig inte alls när jag gör detta, eftersom det händer med alla andra mönster jag har provat – även om uppenbarligen bara en trummis bryr sig om den här situationen!

Hörlurarna har en plastfinish inuti matte svart och jag gillar verkligen att deras form passar på ett utmärkt sätt till formen på örat, att kunna sporta med dem utan problem. Längst ner finns ett gyllene område som innehåller miljömikrofonerna och på insidan finns laddningsstiften, bredvid sensorn. användningsdetektering.

Å andra sidan är XM4 tyngre än konkurrenterna men i inget fall är det en vikt som stör faktiskt, batteriet inuti är mycket generöst och troligen har detta att göra med hörlurarnas vikt. De är också certifierade IPX4 att stå emot vatten och svett.

Den sista stora förändringen i hörlurarna är en som bidrar till att förbättra brusreduceringen, och det är att i denna version är de inbyggda gummibanden inte gjorda av silikon, utan av en svampmaterial som expanderar inuti örat, vilket tillåter en bästa öronstängningen och därmed större naturlig brusreducering. Nackdelen är förstås att man måste “skruva” eller dra åt gummit innan man sätter på sig hörlurarna så att det sitter ordentligt.

Laddningsfodralet har också gjorts om, i en förändring som förväntades eftersom den i den tidigare versionen var enorm. Nu liknar den AirPods Pro, men fetare och det är bra. Denna laddas av USB-C och har Qi-teknik för trådlös laddning, hur skulle det kunna vara annorlunda på grund av dess premiumstrategi.

Brus- och ljuddämpning

Men låt oss komma till det riktigt viktiga, dess brusreducering är så bra att den liknar den som erbjuds av over-ear-hörlurar, såsom WH-1000XM4, och ja, det kan låta som en överdrift, men med tanke på in-ear-formatet av vår protagonist, är imponerande.

Du kan enkelt befinna dig på en bullrig plats, som kollektivtrafik eller en bar, ta på dig hörlurarna och förlora dig i din musik utan att behöva höja volymen högt. Jag har också provat dem på en bilresa med fönstren öppna, och vindbruset går obemärkt förbi. Så bra är det, cbetter avbryter alla frekvenser och är vida överlägsen konkurrenternaatt behöva använda läget för omgivande ljud – som också är automatiskt – för att kunna höra människor.

Sony säger den nya processor V1 den gör jobbet med att dämpa brus, men användningen av svampgummin hjälper också till att göra dämpningen optimal och upplevelsen så anmärkningsvärd. Och om du är orolig för att inte höra din omgivning när du cyklar eller bara vill lyssna på omgivningsljud, växlar hörlurarna mellan avbrytande och omgivande ljud automatiskt, beroende på miljön och din rörelse.

Som väntat har ljudet också förbättrats jämfört med den tidigare versionen. XM4:orna har en 6 mm drivrutin som erbjuder utmärkt ljud på bas-, mellanregister- och diskantnivåer, och är även anpassningsbar genom den inbyggda equalizern i Sony-appen.

Hörlurarna stöder en egenutvecklad Sony-codec som heter LDAC med Android-telefoner, som kan överföra ljud via Bluetooth på det snabbaste sättet (990kbps), så de kan överföra förlustfritt ljud och 360° ljud med kompatibla applikationer, även om det tyvärr fortfarande inte är många. AAC och SBC används för enheter med andra operativsystem.

Personligen har jag lagt till lite bas till standardutjämningen och ljudupplevelsen har varit ett fullständigt underverk i alla musikstilar, speciellt inom rock, där separationen av varje ljud kan uppfattas på ett fantastiskt sätt – du vet -. De är lätt de bästa in-ear-hörlurarna som jag har provat i det avseendet och den brusreducering de uppnår hjälper också mycket.

Med mikrofonen har jag inte haft några större problem, och mottagarna har nästan alltid hört mig väldigt bra även på bullriga platser. Det enda jag inte gillade är att när du har ett samtal, det omgivande ljudet förstärks maximaltså plötsligt kommer du att vara den som inte kommer att kunna höra personen som talar till dig, speciellt om en mikrofon passerar vid din sida.

Funktioner och inställningar

Alla funktioner i hörlurarna kan styras via Sony Headphones-appen, som trots sitt några år föråldrade gränssnitt har allt du behöver för att erbjuda en utmärkt användarupplevelse. Ja, nästan.

Omgivningsljudet fungerar perfekt och du kan höra vad som händer i omgivningen mycket tydligt, förutom brusreducering och omgivningsljud aktiveras automatiskt beroende på plats där du är eller den aktivitet du gör, att kunna anpassa ljudnivåerna efter vår smak. Det vill säga om vi går i en mikrofon kan vi välja att aktivera brusreduceringen maximalt, men om vi går kan vi aktivera omgivningsljudet, och vi kan till och med lägga mer betoning på rösterna.

Hörlurarna kan också upptäcka när du pratar för att aktivera omgivningsljudet maximalt, och om du är mer av att hantera den här typen av saker manuellt kan det konfigureras att bara trycka och hålla en hörlur växlar mellan varje läge.

Detta långa tryck kan också användas för att aktivera Google Assistantsom också kan svara på kommandot “Hej Google” att be dig att läsa aviseringar, spela musik eller någon form av instruktioner, precis som Pixel Buds, som debuterade med den här funktionen, gör. De är också kompatibla med Amazon Alexa och dina röstkommandon. Det dåliga är att det inte finns någon gest för att höja eller sänka volymen, så vi måste be om det med rösten eller använda telefonen för denna grundläggande funktion.

En annan måste-ha-funktion är användningsdetektering, som fungerar felfritt, samtidigt som parningsprocessen är superenkel. Vi har FastPair på Android, så du behöver bara öppna laddningsfodralet för att para ihop hörlurarna med din telefon, medan för att manuellt para ihop dem med andra telefoner behöver du sätta på hörlurarna och trycka och hålla in någon av dem för att starta Bluetooth-parning.

Den stora frånvaron av XM4 är Bluetooth-anslutning med flera enheteren funktion som är tillgänglig i versionen över örat av XM4. Det är superbekvämt att inte behöva byta enhet manuellt (mellan datorn och telefonen) när du till exempel arbetar. Denna funktion är inte mindre, och för min smak, bör finnas i alla avancerade hörapparater.

Trummor

Man skulle kunna tro att med alla förbättringar på designnivå, brusreducering och hårdvara i allmänhet, borde autonomin för WF-1000XM4 vara under dess konkurrens, men det motsatta händer eftersom den drar nytta av dem igen.

Under hela testtiden har jag inte behövt ladda fall inte en enda gång, vilket ger en autonomi av Totalt 22 timmar, som kan ses i applikationen, med dess graf och allt. Sony lovar en varaktighet på 8 timmars kontinuerlig användning med aktiv brusreducering, en siffra som är mycket högre än de 5 timmarna som erbjuds av andra företag, medan om vi överväger fallet ökar autonomin till 24 timmar.

Fodralet laddas via USB-C eller Qi trådlös laddning, även om jag inte har kunnat testa det senare eftersom de inte är kompatibla med vertikala laddare, som Pixel Stand.

Det är värt det?

Ja och tusen gånger ja. WF-1000XM4 har förbättrat sina föregångare i praktiskt taget alla aspekter, eftersom de är mycket mindre, de är bekväma, de har utmärkt ljud tack vare LDAC-codec och utan tvekan har de den bästa aktiva brusreduceringen på marknaden, som kommer ganska nära det som erbjuds av over-ear hörapparater med sådan teknik.

Som om det inte vore nog är de väldigt intelligenta och kan tack vare telefonens sensorer känna igen vilken situation användaren befinner sig i, och justerar automatiskt omgivningsljudet och brusreduceringen beroende på miljön, så att du till exempel inte måste oroa dig för att manuellt justera omgivningsljudet om du cyklar.

Som om det inte vore nog är integration med smarta assistenter perfekt, att kunna aktivera Alexa eller Google Assistant med sina respektive röstkommandon för att inte behöva använda dem.

Men visst, de är inte perfekta, vissa personer med små öron kan bli obekväma med sin storlek, mikrofonen lider mer än nödvändigt när det är mycket ljud runt omkring och tja, det verkar fortfarande lite absurt för mig att Sony satsar på dessa namn för sina produkter. Om ovanstående inte komplicerar dig är det här hörlurarna du bör köpa.

WF-1000XM4 kan hittas i Sony-butiker till ett pris av CLP $229 990.

Relaterade Artiklar

Back to top button