Sony lanserar LinkBuds S, förenklad men nästa generations WF-1000Xm4s… och förvirrar problemet ytterligare

Sony LinkBuds S

Sony gör det verkligen inte lätt för oss med sin nomenklatur. Om det redan inte var lätt att hitta runt WH, WF och liknande intervall, utseendet påLinkBuds hörlurar för några månader sedan grumlade fortfarande spåren lite mer. Idag, den nya LinkBuds S, ganska nära WF-1000Xm4sluta förstöra tillverkarens sortiment.

Som sagt, dessa nya hörlurar ser särskilt intressanta ut: mindre och billigare än sina äldre, de är också och framför allt fullt förberedda för den framtida Bluetooth LE Audio-standarden.

Den yngsta, fortfarande i LDAC

Vi förstår snabbt varför Sony gav detta namn till sina nya trådlösa hörlurar. Faktum är att LinkBuds S har vissa punkter gemensamma med de tidigare LinkBuds, särskilt när det gäller design och tillverkning. Designade av återvunnen plast, men de säljs som en mindre avancerad version, Xm4.

Sony LinkBuds S

Den största skillnaden med den senare ligger i kompaktheten (3,2 cm3 för LinkBuds S, jämfört med 5,4 cm3 för WF-1000Xm4) och lätthet (endast 4,8 gram per hörlur). Oundvikligen bör detta format tillåta dessa nya hörsnäckor att vara mer universella och lämpliga för idrottsträning. Laddboxen, tyvärr inkompatibel med induktionsladdning, följer samma storlekslogik. Utan alltför många överraskningar är certifieringen här av typen IPX4, vilket tillåter all projektion av vatten.

För kommandona är Sony Sony, det vill säga en blandning av “commands + Sony Headphones application”, med integration av närvarosensorer på hörlurarna. LinkBuds S åtnjuter alltså de flesta av de äldres funktioner. Ännu mer intressant är de LDAC-kompatibla, förutom AAC och SBC. Synd att inte ha integrerad Multipoint-anslutning.

Framtidssäker

Eftersom hörlurarna tillkännages som ett slags mellanklass, eller förenklat high-end (svåra att navigera), antar de nödvändigtvis de tekniska koderna. Förutom LDAC inkluderar LinkBuds S aktiv brusreducering, som Sony hävdar är mer anpassningsbar och överlägsen den för WF-1000Xm3. Hörlurarna borde därför vara lite mindre effektiva än Xm4s. Vi noterar också några nycklar premiesåsom användning av akustiskt tyg för att undvika mättnad av mikrofonerna vända mot vinden.

Sony LinkBuds S

Kompaktheten hos dessa hörlurar innebär, liksom WH-1000Xm5 hörlurarna, en minskning av storleken på den dynamiska givaren. Den går alltså över till en diameter på 5 mm (6 mm för Xm4). Om storleken är ganska liten på pappret kan det mycket väl räcka att ta med en riktig sittplats i lyssnandet. Som ett tecken på en viss ställning förknippar Sony modellen med dess mest avancerade ljudbehandling, DSEE Extreme.

Men det som sannolikt verkligen kommer att göra intryck på lång sikt är LinkBuds S:s kompatibilitet med den framtida Bluetooth LE Audio-standarden. Således, via en uppdatering planerad till slutet av året, kommer LinkBuds S att vara redo för vad som lovar att bli en liten revolution, oavsett om det gäller ljuddelning, latens eller till och med autonomi (via mycket mer optimerade codecs).

Såvitt vi vet är Sony det första varumärket som tillkännager en produkt som är kompatibel med denna standard. Synd att inte också ha applicerat detta på WH-1000Xm5. Observera att tillverkaren för tillfället bara nämner “reducerad latens” i sitt tal, men utan tvekan för att inte tappa användaren inför denna nya teknik, som nödvändigtvis är lite känd för allmänheten.

Sony LinkBuds S

Slutligen förblir hörlurarnas autonomi, vilket kräver kompakthet, under mycket avancerade referenser. LinkBuds S ska kunna fungera i 6 timmar med ANC (AAC codec), 9 timmar utan ANC och upp till 20 timmar inklusive väskan. En ganska tillräcklig siffra, om inte rekord, som vi fortfarande måste kontrollera i testet. Observera att ett snabbladdningsläge sparar 1 timmes batteritid på 5 minuters laddning.

LinkBuds S, som finns i vitt, svart och guld, kommer att finnas tillgänglig från slutet av maj till ett pris av 199 euro.

Källa: Sony pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button