Sony introducerar Xperia 5, en avancerad smartphone med spännande funktioner

IFA Berlin företag Sony meddelade lanseringen av en ny smartphone. Det kallas Xperia 5 och är en del flaggskepp(Sony flaggskepp) Sony-serien med slimmad och kompakt design. Sony Xperia 5 har de flesta funktionerna Xperia 1 men i en mindre storlek, och håller samtidigt en hög kvalitet (kvalitet 21:19) bildförhållande(bildförhållande display) 21:19 . Smarttelefonen har också fotosystem(fotosystem) med tre kameror på baksidan. Ta reda på mer om Xperia 5 om hur den ser ut och vilken typ av hårdvara den har, läs den här artikeln:

Xperia 5 är en vacker smartphone med topphårdvara

Sony Xperia 5 – tunn och lätt smartphone som bara väger 5,78 ounce (164 gram) och mäter 6,22 x 2,68 x 0,32 tum (158 x 68 x 8,2 mm). Han ser ut som Xperia 1 men något smalare och inte lika hög, vilket gör den lättare att hålla i händer och fickor.

Sony Xperia 5 finns i fyra färgalternativ (svart, grå, blå och röd) som du kan se på bilden nedan. Tunn metallkant(metallkant) skyddad glas Corning Gorilla Glass 6(Corning Gorilla Glass 6) , som täcker både fram- och baksidan, och testar IP65/IP68 garanti vattentålighet(vattenbeständighet) och komponenternas kvalitet.

Sony Xperia 5 finns i flera färgalternativ.

Skärmen har en diagonal på 6,1 tum, Full HD-upplösning och användningsområden OLED-teknik(OLED-teknik). Förhållande partier(bildförhållande) 21:9 är idealiskt för att köra två applikationer samtidigt. Användare kan använda funktion för delad skärm(Split Screen-funktion) , som delar upp 21:9-skärmen i flera fönster. Hans sidförhållande(bildförhållande) är bra för båda spel och filmer(spel och filmer), vilket ger ett bredare synfält och en mer uppslukande spelupplevelse visning(visningsupplevelse) än andra smartphones som använder traditionella sidförhållande(bildförhållande) 16:9.

Hur Sony Xperia 5 ser ut framifrån

Fotosystemet på den bakre panelen består av tre 12-megapixelkameror med autofokusteknik (Eye AF-teknik)(fotosystem) ögon som används i kameror Sony Alpha. Detta gör att du kan göra kontinuerlig seriebilder(burst fotografier) ​​vid 10 fps med AF/AE ( autofokus och autoexponering(Autofokus och Autoexponering) ) och upp till 30 bilder per sekund. När det gäller videoinspelning kan Xperia 5 spela in med en maximal upplösning på 2160p vid 30 fps med aktiverad HDR(HDR) .

Avancerade videoinspelningsfunktioner på Sony Xperia 5

Sony Xperia 5 lovar imponerande bilder i svagt ljus tack vare sin snabba lins med diafragman(F1.6 bländare) F1.6 , pixeltäthet 1.4 mikron(μm pixeltäthet) och Dubbel PhotoDiode bildsensor(Dual PhotoDiode-bild) . Om vi ​​också tar hänsyn teknologi (reduktionsteknik)brusreducering RAW(RAW-brus), Xperia 5 kommer att bli en bra smartphone för alla, som är beroende(alla som brinner för) fotografering.

Baksidan av en Sony Xperia 5.

Xperia 5-skärmen stöder också HDR (förlängd dynamiskt omfång(High Dynamic Range) ) för större kontrast, färg och klarhet. Xperia 5 använder 10-bitars färger och kan visa ett oändligt antal nyanser, såväl som djupa svarta och naturliga vita nyanser.

Underhållande faktor(underhållningsfaktor) förstärks av den inbyggda Dolby Atmos-teknik(Dolby Atmos-teknik) för en uppslukande upplevelse när du använder hörlurar eller stereohögtalare på Xperia 5 . Med ljudteknik Sony spelar upp ljud (Sony)högupplöst(högupplöst ljud) både trådbundet och trådlöst, DSEE HX och stereohögtalare gör det oförglömligt att lyssna på musik.

Smartphone Sony Xperia 5.

Xperia 5 kommer med en octa-core processor Qualcomm Snapdragon 855 .6 GB random access minne(RAM) och 64 GB eller 128 GB disk utrymme(lagringsutrymme) . PÅ dubbla SIM-versioner(Dual SIM version) – med kort låter telefonen dig också använda microSD-kort(microSD-kort) för att öka den redan generösa minnesstorlek(lagringsutrymme) . Laddning sker via USB 3.1-port (USB 3.1) Typ C(Typ-C-port) , och batterikapaciteten för snabbladdning är 3140 mAh. Som vi kan förvänta oss av en avancerad smartphone har den här också en hög hastighet fingeravtryckssensor(fingeravtryckssensor) placerad på höger sida, som vi har sett på andra modeller Xperia.

Olika färgversioner av Sony Xperia 5

Smarttelefonen kommer förinstallerad Android 9 Paj, och (paj)Sony planerar att släppa uppdateringar till Android 10 i framtiden. Spelare kommer att bli glada över att veta det Xperia 5 stödjer Dual Shock 4 kontroller(DualShock 4) av PlayStation-konsoler(PlayStation-konsolen) genom att ansluta till den direkt via ditt chip Bluetooth5. Med den kan spelare få en konsolupplevelse på sin smartphone. För mer teknisk produktinformation, se. på sidan Sony Xperia 5 – Fullständiga specifikationer.

Förbeställningar för Sony Xperia 5 släpps nästa vecka (Sony Xperia 5)försäljning(rean börjar) kommer smarttelefonen med oktober 2019(oktober 2019) .

Vad tycker du om Sony Xperia 5 ?

Sony Xperia 5 verkar vara en spännande smartphone. Under de få minuter som jag höll den i mina händer vid presentationen IFA Berlin , det verkade vara en lätt, trevlig och snabb smartphone. Hans kamerasystem(kamerasystem) ser fantastiskt ut och vi kan inte vänta på att få hela recensionen Xperia5. Under tiden, berätta för oss vad du tycker om den här smartphonen och om du tycker att den är nyhetsvärd.

På IFA Berlin tillkännagav Sony lanseringen av en ny smartphone. Den heter Xperia 5, och den är en del av Sonys flaggskeppsserie, med en tunn och kompakt design. Sony Xperia 5 har de flesta funktioner som finns på Xperia 1, i en mindre form, samtidigt som den behåller högkvalitativa bildförhållandet 21:19. Smarttelefonen har även ett fotosystem med tre kameror på baksidan. Ta reda på mer om Xperia 5, hur den ser ut och vilken hårdvara den erbjuder*, läs den här artikeln:

Xperia 5 – en vacker smartphone, med avancerad hårdvara

Sony Xperia 5 är en tunn och lätt smartphone, som bara väger 164 gram, med måtten 6,22 x 2,68 x 0,32 tum (158 x 68 x 8,2 mm). Den liknar Xperia 1, men den är något smalare och inte lika hög, vilket gör den lättare att hålla i händerna och fickorna.

Sony Xperia 5 vs.  Xperia 1

Sony Xperia 5 finns i fyra färgversioner (svart, grå, blå och röd), som du kan se på bilden nedan. Den tunna metallkanten skyddas av Corning Gorilla Glass 6 som täcker framsidan, såväl som baksidan, medan IP65/IP68-testerna garanterar vattenbeständighet och kvaliteten på dess komponenter.

Sony Xperia 5 finns i flera färgvariationer

Skärmen har 6,1 tum, Full HD+-upplösning, och den använder OLED-teknik. Bildförhållandet 21:9 är idealiskt för att köra två appar samtidigt. Användare kan dra nytta av funktionen Split Screen, som delar upp 21:9-skärmen i flera fönster. Dess bildförhållande är utmärkt för både spel och filmer, ger ett bredare synfält och en tittarupplevelse som är mer uppslukande än andra smartphones som använder det traditionella bildförhållandet 16:9.

Hur Sony Xperia 5 ser ut framifrån

Fotosystemet på baksidan har tre 12-megapixelkameror, med Eye AF-tekniken som finns på Sony Alpha-kamerorna. Detta gör att du kan ta kontinuerliga seriebilder med 10 bilder per sekund med AF/AE (autofokus och autoexponering) aktiverade och med möjlighet att öka till upp till 30 bilder per sekund. När det kommer till videoinspelning kan Xperia 5 spela in med en maximal upplösning på 2160p och 30 bilder per sekund, med HDR påslagen.

Avancerade filminspelningsfunktioner på Sony Xperia 5

Sony Xperia 5 utlovar spektakulära fotografier i svagt ljus, tack vare sin ljusstarka lins med F1.6-bländare, 1,4 μm pixeltäthet och sin Dual PhotoDiode-bildsensor. Om vi ​​också tar hänsyn till RAW-brusreduceringstekniken, verkar Xperia 5 vara en utmärkt smartphone för alla som brinner för fotografering.

Baksidan av Sony Xperia 5

Xperia 5:s skärm kommer också med HDR (High Dynamic Range), för mer kontrast, färg och klarhet. Xperia 5 använder 10-bitars färger och kan visa ett oändligt antal toner, såväl som djupa svarta och naturligt vitt.

Underhållningsfaktorn förstärks av den inbyggda Dolby Atmos-tekniken, för en uppslukande upplevelse när du använder hörlurar eller stereohögtalarna på Xperia 5. Med Sonys ljudteknik som spelar högupplöst ljud, via en trådbunden anslutning och även trådlöst, DSEE HX och stereohögtalarna gör att lyssna på musik till en förstklassig upplevelse.

Sony Xperia 5 smartphone

Xperia 5 kommer med en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 855-processor, 6 GB RAM och 64 GB eller 128 GB lagringsutrymme. I sin Dual SIM-version låter telefonen dig även använda ett microSD-kort, för att öka det redan generösa lagringsutrymmet. Laddningen sker via en USB 3.1 Type-C-port, och dess snabbladdningsbatteri har en kapacitet på 3140 mAh. Precis som vi förväntade oss av en avancerad smartphone, har även denna en höghastighets fingeravtryckssensor, placerad på höger sida, som vi har sett tidigare på andra Xperia-modeller.

Olika färgversioner av Sony Xperia 5

Smarttelefonen levereras med Android 9 Pie förinstallerad, och Sony planerar att släppa uppgraderingar till Android 10 någon gång i framtiden. Spelare kommer att vara glada över att veta att Xperia 5 stöder DualShock 4-kontrollern från PlayStation-konsolen, ansluter direkt till den, via dess Bluetooth 5-chip. Med den kan spelare få en konsolliknande upplevelse på sin smartphone. För mer teknisk information om produkten, besök Sony Xperia 5 – Fullständiga specifikationer.

Förbeställningar för Sony Xperia 5 börjar nästa vecka, och smartphonen kommer att finnas till försäljning från och med oktober 2019.

Vad tycker du om Sony Xperia 5?

Sony Xperia 5 verkar vara en spännande smartphone. Under de få minuter som jag höll den i mina händer, vid lanseringseventet från IFA Berlin, kändes den som en lätt, trevlig och snabb smartphone. Dess kamerasystem ser spännande ut, och vi kan inte vänta med att få Xperia 5 för en fullständig recension. Tills dess, berätta för oss vad du tycker om denna smartphone och om du tycker att den är nyhetsvärd.