Sony arbetar på en PlayStation launcher för PC

PlayStation 2021 © Sony Interactive Entertainment

Framtiden för PlayStation kommer att vara på PC eller inte! Den japanska tillverkaren har förmodligen fler idéer om sin strategi för våra datorer.

Den här gången är det utplaceringen av en bärraket som verkar vara på rätt spår.

Ännu en framgång på PC

Förra veckan lanserades Insomniac Games och Nixxes Software Marvels Spider-Man remastrad på Steam och Epic Games Store. Denna port av titeln som släpptes på PS5 i slutet av 2020 blev snabbt ett av de mest populära spelen på Valves plattform. Mer än 40 000 användare spelar det samtidigt på en daglig basis, och mjukvaran är också bland bästsäljarna.

En riktig framgång för ett spel som också gav oss några hemligheter. Faktum är att nyfikna små skalade filerna av detta Marvels Spider-Man remastrad för att hitta mycket intressant information. Under de senaste timmarna fick vi veta genom den här processen att Sony snart kan lansera ett alternativ för att länka ett PSN-konto till PlayStation-spel på PC. Detta skulle låsa upp bonusar och andra förmåner i spelet. Men det är inte allt !

Sony vill öka en växel

Hemsidan Videospel krönika rapporterar ett annat element som kan visa sig vara avgörande för den närmaste framtiden för det japanska datormärket. Således har även referenser till en PlayStation-starter för PC upptäckts. Sådan programvara skulle göra det möjligt att titta på alla Sony-produktioner på ett och samma ställe.

Denna hypotetiska launcher kan också tillåta ankomsten av en cross-buy-funktionalitet. Till exempel, genom att köpa ett spel på PS5 kommer spelaren att ha möjlighet att skaffa PC-versionen utan extra kostnad. En fördel som Xbox redan utövar och som Sony redan tidigare lagt fram på sina PS3-PS Vita-titlar. Naturligtvis måste vi vara försiktiga, eftersom tillverkaren ännu inte har meddelat något officiellt.

Källa: Videospel krönika

Relaterade Artiklar

Back to top button