Sonos Sub Mini: kraftfull bas i ett litet fotavtryck för dina filmsessioner hemma

Sonos Sub Mini

Vi hade väntat på det i många veckor subwoofer miniformat från tillverkaren Sonos tillkännages äntligen. Som en del av varumärkets uppkopplade ekosystem är denna Sonos Sub Mini ett mycket intressant tillskott för klassiska vardagsrum.

Sonos erbjuder alltså ett alternativ nästan lika effektivt, men mycket mer kompakt än sin Sub-modell. Denna miniatyrisering följer alltså trenden som initierades med Sonos Beam och Sonos Ray soundbars.

En (nästan) fjäderlätt cylinder

Särskilt liten för en enhet av denna typ, Sub Mini subwoofer kommer i form av en liten cylinder 230 mm i diameter, för en höjd av 305 mm. Det hela väger “bara” 6,35 kg, jämfört med mer än 15 kg för den klassiska Sub-boxen. Föga överraskande finns enheten i svart och vitt, med en matt finish.

Sonos Sub Mini

Sonos förpliktar, anslutning reduceras till sitt enklaste uttryck. Faktum är att allt går genom S2-ekosystemet, antingen via Wi-Fi-anslutningen eller via dess Ethernet-uttag. Det finns uppenbarligen ingen analog lågnivåingång, RCA-typ. Dessutom är bärbara högtalare, som Sonos Roam och Sonos Move, inte kompatibla. För resten, oavsett om det är med högtalare i vardagsrummet som Sonos One, eller soundbars (även den stora Sonos ARC-modellen), inga problem.

För en liten men kraftfull låda

Där Sub-subwoofern gör små mirakel i förhållande till sin storlek så lovar Sub Mini att bli lika överraskande. För detta väljer den en optimerad arkitektur, med hjälp av principen om högtalare monterade i tryck dra. En första 15 cm högtalare vänder sig således mot en andra 15 cm högtalare, varvid de två arbetar i fasmotstånd.

Sonos Sub Mini

Denna princip gör det möjligt att optimera responsen i den nedre delen av spektrumet, utan att öka storleken på givaren, dess rörelse eller lådans volym för mycket. Layouten med en central tunnel optimerar också luftcirkulationen. Föga överraskande är boxen stängd (ingen basreflex eller passiv radiator). Allt drivs av två klass D-förstärkare (en per högtalare) och stöds av TruePlay-rumskalibreringssystemet (på iOS).

Tyvärr ger Sonos lite teknisk data, förutom en respons upp till 25 Hz, utan ytterligare precision.

Sonos Sub Mini

Sonos mini subwoofer kommer att finnas tillgänglig från den 6 oktober, för ett pris av 499 euro ändå.

Källa: Sonos pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button