Sonos stöder Ultra HD-ljud från Amazon Music och Dolby Atmos Music, hitta kompatibla enheter

Sonos © Sonos

Ultra HD är tillgängligt på de flesta Sonos S2-enheter med några få undantag, medan Dolby Atmos Music endast är tillgängligt på ljudfält Hans ben Rosett och stråle (Gen 2).

Efter att ha skämt bort filmfantaster med tillägget av DTS Digital Surround-stöd sedan slutet av november, vänder Sonos nu till musikälskare med stöd för Ultra HD-ljud från Amazon Music och Dolby Atmos Music. Dessutom, för Amazon Music, har företaget lagt till en ny ikon på skärmen “Now Playing” som indikerar ljudkvaliteten på titeln som streamas.

Ultra HD och Dolby Atmos Music på Amazon Music

Sonos stöder därför nu Ultra HD-ljud på Amazon Music, för att lyssna på förlustfritt ljud upp till 24-bitar / 48 kHz, samt Dolby Atmos Music.

Ultra HD är tillgängligt på alla Sonos S2-enheter utom Play:1, Play:3, Playbase och Playbar-högtalare. Dolby Atmos Music är begränsad till Arc and Beam (Gen 2) soundbars.

Två spellistor att testa

Om du snabbt och enkelt vill testa Ultra HD-ljud och Dolby Atmos Music erbjuder Sonos Sound Experience-teamet två spellistor på Amazon Music.

Den första heter helt enkelt Ultra Hd Music On Sonos. Den innehåller 27 titlar inklusive Lasarus av David Bowie och Orkan av Kanye West. Den andra heter helt enkelt Dolby Atmos Music On Sonos. Den består av 17 låtar inklusive Solkraft av Lorde och den 1 av Taylor Swift.

För att streama dessa två spellistor till Sonos lägger du bara till dem i ditt Amazon Music-bibliotek och streamar dem sedan från Sonos-appen (Bläddra > Amazon Music > Min musik > Spellistor).

Ett märke som visar ljudkvalitet

Dessutom visas ljudkvaliteten för musik på “Now Playing”-skärmen när du lyssnar på musik på Sonos Radio HD och Amazon Music Unlimited nu tydligt via ett märke.

sonos märken © Sonos

I praktiken är HD-märket ” indikerar en förlustfri 16-bitars stereoström “, medan Ultra HD motsvarar ” en förlustfri 24-bitars stereoström “. När det gäller Dolby Atmos-märket står det ” en låt blandad och tillgänglig i Dolby Atmos “.

Förresten, de som vill lära sig mer om ljudformat kan konsultera nybörjarguiden till Hi-Res-ljud skriven av Sonos-teamen.

I sitt pressmeddelande uppger Sonos att Amazon Music Unlimited-prenumeranter ” har tillgång till över 75 miljoner låtar tillgängliga i högupplösning (HD), över 7 miljoner låtar i Ultra HD och en växande katalog av rumsligt ljud “.

Amazon Music recension: katalog, priser, service… Är ljudströmning via Amazon en stor konkurrent till giganterna på området?

På en marknad som blir allt mer mättad av många ljudströmningstjänster har Amazon Music kunnat skapa en publik genom åren, särskilt tack vare kopplingen mellan Amazon Prime och ljudtjänsten Amazon Music. Faktum är att Prime-prenumeranter drar nytta av en liten del av applikationen gratis, med Amazon Prime Music. Å andra sidan, för att dra nytta av Amazon Musics fulla potential måste du teckna ett extra abonnemang. Men är detta nödvändigt? Hur skiljer det sig från konkurrenterna?
Läs mer

Källa: Sonos pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button