Sonos: patent ger en glimt av märkets framtida hörlurar

hans ben

Detta hjälmsom eventuellt kommer att presenteras nästa månad, har en något förnyad design jämfört med tidigare patent från september 2020.

För ungefär tio dagar sedan bekräftade Patrick Spence, vd för Sonos, presentationen av en ny produkt nästa mars. De två mest rimliga hypoteserna: ett nytt Bluetooth-headset eller en bärbar högtalare. Balansen lutar snarare till förmån för den första efter upptäckten av nya patent för en hjälm.

Läs också:
Sennheiser redo att sälja sin konsumentverksamhet; ett åskslag i ljudets värld

Små förändringar

Företaget lämnade in dessa patent till den tyska patent- och varumärkesmyndigheten i december; de publicerades i slutet av januari. Redan i september lämnade patent för två over-ear-hörlurar in hos USPO (USA:s patentverk) hade läckt.

Som illustreras av jämförelsen nedan finns det flera skillnader mellan versionerna. Redan nu dyker ett Sonos-omnämnande upp på hörlurarna. Varumärkeslogotypen fanns inte på den tidigare versionen.

sonos1

Framför allt har Sonos övergett den extra delen som förlängde pannbandet på varje headset: nu sträcker sig dessa direkt in i headseten och inte längre runt dem. De streckade linjerna indikerar dock att denna del kan ändras.

Andra patent, som fortfarande är inlämnade till det tyska patent- och varumärkesverket, pekar på möjliga utbytbara dynor och närvaron av en USB-C-port.

Läs också:
Sonos bekräftar en händelse för mars, eventuell ankomst av ett bluetooth-headset eller en bärbar högtalare?

Avancerade hörlurar integrerade i Sonos ekosystem

De tekniska egenskaperna hos detta Sonos-headset förblir hemliga för tillfället. Ändå ser det ut som en avancerad modell, kapabel att konkurrera i detta segment med Sony och Bose-lösningar.

Naturligtvis bör detta Sonos-headset passa helt in i varumärkets ekosystem. Således framkallade de tidigare patenten en överföring av diffusionen av ljudet från hjälmen till en Sonos-högtalare (och vice versa) med en enkel rörelse eller ett enkelt tryck.

De nämnde också andra funktioner som direkt tillgång till musikstreamingtjänster över en Wi-Fi-anslutning via ett integrerat chip. Slutligen föreslog de närvaron av sensorer som är kompatibla med röstkommandon eller gör det möjligt att automatiskt stoppa spridningen av ljud när användaren tar av hjälmen.

Sonos planerar att lansera åtminstone ” två nya produkter per år “. Därför är det möjligt att denna hjälm bara är den andra, och att vi har rätt till en annan produkt nästa mars. Svar om några dagar!

Från Fahrenheit 451 “Radio Shells” till Bluetooth-hörlurar

Innan True Wireless-hörlurar erövrade vårt vardagliga landskap hade en man redan föreställt sig allt… För nästan 70 år sedan skildrade Bradbury med oroväckande relevans små tillbehör som innehåller futuristisk teknologi i håligheten i skalet. Bränn med oss ​​vid 451 grader Fahrenheit för denna flamboyanta uppfinning av fantasi.
Läs mer

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button