Sono Motors tar ett steg närmare kommersialiseringen av sin Sono Sion solcellsbil

Sion Sono Motors

Sono Motors, den tyska start-up som planerar att marknadsföra en soldriven bil, Sion, har meddelat att de har slutfört sina prototypfaser. Den startar nu de tester som är nödvändiga för eventuell validering.

Det närmar sig alltså kommersialisering efter en svår start och en räddning baserad på crowdfunding.

Solen skiner nu för Sono Motors

Om företaget misslyckades med att sätta nyckeln under dörren, verkar himlen idag mycket ljusare för det. Efter att ha registrerat 15 000 reservationer i november förra året för sin framtida Sion tillkännagav man också sin börsintroduktion.

Sion är fortfarande tillgänglig för förbeställning just nu. Leveranserna ska börja 2023, och fordonet verkar vara på rätt spår för det. På den tekniska sidan slutfördes dess komponenter och allmänna design i början av detta år.

Dess kommande tester, som kommer att genomföras i Europa och USA, ska genomföras i olika klimat. Efter detta kommer dess slutliga egenskaper att presenteras i sommar.

Företaget som grundades 2016 har redan 37 solar-elfordon (SEV)-projekt i sin pipeline. Genom att integrera panelerna direkt i dessa bilar lovar Sono Motors en veckovinst i autonomi som sträcker sig från 110 till 240 kilometer.

Om samma ämne:
Apteras soldrivna fordon går in i beta före planerad leverans 2022

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button