Somfy utvecklar sitt sortiment av uppkopplade larm och presenterar sitt nya Home Alarm Advanced

Somfy-1 © © Somfy

Vad sägs om en ansluten larmenhet, som kan förbli fullt fungerande i händelse av ett längre strömavbrott eller internetavbrott? Detta är vad franska Somfy erbjuder med ett nytt system i toppklass.

Home Alarm Advanced: detta är namnet på nytt avancerad säkerhetserbjudande från franska tillverkaren Somfy. Designad för att möjliggöra proaktiv detektering av inbrottsförsök, den är avsedd att vara kompatibel med maximalt tillbehör som redan finns i gruppens katalog, samtidigt som den ger en extra funktion… och inte minst: möjligheten att fungera normalt i 14 dagar utan levereras av elnätet.

Läs också:
homeOS: Apples nästa system för anslutna objekt?

Autonomi och GSM-anslutning vid problem

Denna autonomi, som är mycket användbar vid ett längre strömavbrott, kompletteras med en GSM-anslutning som erbjuds av Somfy under en period av 5 år. Denna funktion kan vara särskilt relevant för användare som vill skydda ett andra hem som inte är anslutet till Internet, till exempel. I det här fallet kommer Somfy dock att debitera sin GSM-anslutning 4,99 euro per månad, utan förpliktelser.

Home Alarm Advanced är ett tekniskt koncentrat som erbjuder säkerhet vid alla tillfällen och avancerad kompatibilitet, som alltid passar perfekt in i familjelivet.konstaterar en av varumärkets chefer i ett pressmeddelande. Den här enheten har också ett litet fysiskt tangentbord (för inomhusbruk) som gör att du kan interagera med larmet annat än med din smartphone eller märke, förklarar Somfy. Den valda koden kan matas in direkt på den och kommer att förbli modifierbar från applikationen.

Somfy-2 © © Somfy
Somfy-3 © © Somfy
Somfy-4 © © Somfy

© Somfy

Läs också:
Amazon: ett alternativ låter dig använda din Echo Show som en övervakningskamera

En smidig, men dyr enhet…

Somfy specificerar att dess Home Alarm Advanced är kompatibel med de flesta av dess andra säkerhetstillbehör, men också med io-homecontrol och RTS-utrustning, vilket särskilt tillåter automatisk stängning av rulljalusier om ett intrångsförsök upptäcks.

Agile, den här enheten är å andra sidan dyr: Somfy marknadsför den i Frankrike från 649 euro. Det finns idag.

Källa: Somfy pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button