Somfy i sin tur avtäcker Door Keeper, dess nya uppkopplade lås

Somfy Door Keeper

Somfy Group lanserar Door Keeper, dess helt nya ansluten motorisering för lås “.

Somfy är känt för sina motoriserade erbjudanden för garageportar, fönsterluckor och portar (bland annat), och presenterar ett anslutet lås.

Läs också:
Yale Linus Smart Lock-test: gör detta anslutna lås verkligen livet enklare?

Door Keeper, det anslutna låset från Somfy

Somfy-gruppen utökar nu sin katalog med lanseringen av Door Keeper. Detta är en ny uppkopplad motorisering för lås, som syftar till att säkra den känsligaste punkten säkerhetsmässigt: ytterdörren.

Rent konkret är Door Keeper kompatibel med de flesta dörrar på marknaden och kommer att övervaka de senare för att upptäcka eventuella onormala vibrationer. Vid ett intrångsförsök får användaren omedelbart ett meddelande på sin smartphone och kan till exempel utlösa sitt larmsystem på distans. Öppningen av dörren, även auktoriserad, skickar också ett meddelande, och anger särskilt öppningstiden, samt personen i fråga.


Door Keeper kan också återställa dörrens tillstånd och indikera till exempel om den senare är öppen eller stängd, och om den är låst eller olåst, allt i realtid.

Ett automatiskt låssystem är självklart en del av det för att säkra åtkomsten när man lämnar hemmet, via ett enkelt långt tryck på mittknappen.

Somfy Door Keeper

Enligt Somfy: Door Keeper har en kraftfull motor som kan manövrera alla typer av dörrar på mindre än 3 sekunder, samtidigt som den är tyst “. Åtkomsten är konfigurerbar via en läsare med kodknappsats, märke, armband, nyckel eller smartphone, och öppningen är tyst. Observera att installationen utförs inne i huset och därför förblir osynlig från utsidan.

Via mobilapplikationen är det möjligt att generera permanenta eller tillfälliga åtkomstkoder. Enheten drivs på batteri (och förblir därför aktiv i händelse av ett strömavbrott), med en aviserad autonomi på 12 månader och laddning via USB-C.

För närvarande har Somfy inte ansett det lämpligt att avslöja priset på sitt nya Door Keeper-system, men erbjuder en konfigurator på sin hemsida för att testa dess behörighet.

Källa: Somfy

Relaterade Artiklar

Back to top button