Som utlovat fick New Yorks borgmästare sin första valda lön i krypto

Bitcoin © Kredit: QuinceCreative / Pixabay

Han lovade, det gjorde han. New Yorks borgmästare Eric Adams fick sin första lön i kryptovaluta.

Kommer han därför att få sin månadsinkomst som borgmästare efter de tre första månaderna av tjänsten?

The Big Apple som nerven i kryptokriget

Eric Adams är en stark anhängare av kryptovalutor och fortsätter att arbeta i denna riktning. Ivriga att göra New York till hotspot för krypto i världen, överraskade borgmästaren i november förra året. Han hade därmed antagit utmaningen som lanserats av Anthony Pompliano, en investerare som frågade på Twitter vem som skulle bli den första politikern att acceptera en lön i Bitcoin. Men för att få övertaget över sin Florida-motsvarighet hade Eric Adams meddelat att han inte ville ha en utan tre betala i kryptovaluta.

I januari 2022 meddelade Adams att han hade fått en lön i Bitcoin och Ethereum, utan att avslöja det totala beloppet. Hans föregångare, Bill de Blasio, fick 254 000 $ för sin position 2019, eller 21 600 $ varje månad.

Vid det nuvarande priset på bitcoin, som har fallit 36 ​​% sedan Adams vägledande tillkännagivande i november, för att vara värt 38 400 $ den 21 januari 2022 vid middagstid, kunde den nya borgmästaren samla in 0,44 bitcoins, om hans lön är liknande den för De Blasio. För New Yorks finanschef, Matt Fraser, detta val av Adams ” ger ett bra exempel på hur vi kan ge människor en mer mångsidig uppsättning alternativ för att hantera sin ekonomi genom teknik “. Och du, skulle du vilja få din lön i Bitcoin?

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Källa: Var i krypto

Relaterade Artiklar

Back to top button