Som offer för datorproblem var easyJet tvungen att ställa in många flygningar denna Kristi himmelsfärdshelg

Flygplan easyJets logotyp © © easyJet

Datorproblem har förstört starten på Kristi Himmelsfärdshelgen för easyJet och dess kunder.

Kristi himmelsfärdshelgen har fått en dålig start för resenärer som hade bokat ett flyg med easyJet.

Flygplatserna i Nice och Lyon är mycket drabbade av inställda flyg

Flygbolaget ställde in 200 flygningar på den europeiska kontinenten denna torsdag den 26 maj, den första dagen av Ascension Bridge, en särskilt hektisk fyra dagar lång helg när det gäller transporter.

Flygbolaget blev offer för ett datorfel som hindrade det från att genomföra alla flygningar som planerats för den dagen, vilket orsakade kaos på vissa flygplatser. I Frankrike drabbades Nice och Lyon särskilt av alla dessa avbokningar.

easyJet meddelade initialt inställda flygningar som var planerade att avgå mellan kl. 13.00 och 15.00. Men störningarna varade under hela eftermiddagen och andra flygningar påverkades av de som hade ställts in tidigare.

Många resenärer som meddelades i sista stund om inställda flyg fann sig inte kunna lämna. Företaget bad om ursäkt och angav att de berörda personerna kunde begära ersättning ” föreskrivs i bestämmelserna “, vilket antyder att den inte heller planerar att sätta upp ett specifikt stödsystem för denna incident.

En komplicerad situation, men som borde förbättras

easyJet fortsätter med de dåliga nyheterna, eftersom det före denna svarta Kristi Himmelsfärdsdag för företaget hade meddelat att det var tvunget att ta bort säten från sina A319-plan i Storbritannien för att kompensera för bristen på tillgänglig personal. . Denna brist på arbetskraft hade redan tvingat den att ställa in hundratals flygningar de senaste månaderna.

Den senaste finansiella rapporten publicerad av easyJet, som gäller terminen från september 2021 till mars 2022, är ändå optimistisk inför framtiden. Trots förluster på 431 miljoner pund under perioden minskade dessa med 21 %. Dessutom nådde omsättningen 1,5 miljarder pund under det senaste räkenskapsåret (mars 2021 till mars 2022). Företaget räknar med att återta 90 % av sin transportkapacitet i den tredje kvartal och 97 % för det fjärde jämfört med 2019 års volymer.

Om samma ämne:
Google Travel är fullt av nya funktioner för dina bokningar i sommar

Källa: Världen

Relaterade Artiklar

Back to top button