Som förberedelse för Windows 11 uppdaterar Asus den fasta programvaran på sina moderkort

ASUS Windows 11 © © ASUS

Har du ett nyligen ASUS moderkort? Det är dags att uppdatera din firmware för att förbereda den för ankomsten av Windows 11.

Det var planerat, det är nu klart. Sedan den 3 augusti har ASUS börjat distribuera ny firmware för sina moderkort med ett TPM 2.0-chip. Denna uppdatering aktiverar automatiskt TPM-modulen på de senaste ASUS-moderkorten och förbereder därmed marken för den kommande ankomsten av Windows 11.

Läs också:
Asus förbereder en Noctua-kyld GeForce RTX 3070

Alla ASUS moderkort är inte kompatibla

Förra månaden delade ASUS en sammanfattningstabell över de olika chipset som är kompatibla med denna nya firmware. Bland de stora bortglömda kan vi hitta moderkorten (inte så gamla) dedikerade till Intel Core-processorer på 6e och 7e generation (Skylake- respektive Kaby Lake-arkitekturen). Dessa plattformar kommer inte att kunna dra fördel av den här uppdateringen och kommer inte att kunna vara värd för Windows 11.

Som sagt, kompatibla moderkort är många. Om du nyligen förnyade din konfiguration finns det en god chans att din hårdvara är kvalificerad. När det gäller ASUS, en sida på dess officiella webbplats listar alla kompatibla moderkort, med en nedladdningslänk för den nya firmware. Som standard visas Intels moderkort. För att ta fram AMD-modellerna klickar du bara på fliken “AMD Platform” högst upp på sidan.

ASUS Windows 11-2 © © ASUS

Läs också:
Windows 11: ASUS, Gigabyte, MSI eller ASRock publicerar kompatibilitetslistor

Hur hittar man dess exakta modell av moderkort?

Om du har ett kvalificerat ASUS-moderkort vet du vad du behöver göra. Observera dock att referenserna är många och att inte alla användare nödvändigtvis kommer ihåg den exakta modellen av moderkort de har. Om detta är ditt fall, få inte panik: en kort operation gör att du kan få denna information.

För att göra detta, öppna Windows-verktyget “Kör” (Windows-tangenten + R), skriv sedan kommandot “msinfo32”. Observera att det också är möjligt att hitta din moderkortsmodell genom att starta ett verktyg som CPU-Z eller Piriform Speccy. Allt du behöver göra är att gå till sidan som postats av ASUS för att hitta firmwareuppdateringen för din hårdvara.

Källor: MSPowerUser, Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button