Solstormar: nya analyser efter AR2859-explosionen på solen

Tisdag, ett solfläck känd som AR2859 den exploderade, en händelse som bara ett fåtal har kunnat beundra. Verksamheten är en del av explosion på flera dagar som kan skicka ett “” nära till Landa.

När trycket byggs upp runt solfläckar kastas en ut kombination av plasma Och magnetiskt fält kallas coronal mass ejection (CME).

Som med all typ av aktivitet på solens yta har astronomer runt om i världen lagt märke till det. Enligt experterna från Storbritannienär det fortfarande för tidigt att avgöra om tisdagens explosion kommer att nå jorden.

A CME från en explosion tidigare i veckan förväntas å andra sidan träffa jorden den 27 augusti. När en CME kolliderar med jorden kan det orsaka geomagnetiska stormar.

Brittiska experter sa också att endast CME-vägen till jorden borde generera en storm geomagnetisk G1den lägsta svårighetsgraden av en indikation på fem nivåer.

De Northern Lighthouse Project Kanadensare hävdade att en CME i en storm G1 kan orsaka mindre oegentligheter i elnätet, satellitsvårigheter Och desorientering av djur.

Soluppgång är den vanligaste biverkningen. Varje solstorm översvämmar det norra halvklotet med strålande ljus.

Vad är geomagnetiska stormar

En G1 geomagnetisk storm är mycket regelbunden och inträffar mer än 150 gånger om året.
De solstormsplan kan berätta om tid och förhindra potentiella globala strömavbrott.

Med det, forskarna vid University of Sydney och amerikanska rymdspecialister har skapat en ny solmodell för att förutsäga rymdtid. där NASA och andra rymdorganisationer skulle ha mer tid att förbereda sig för kraftiga solstormar om deras nya teknik visade sig effektiv.

I ett uttalande sa forskarna magnetiskt fält Solens inneboende är direkt ansvarig för det rumsliga klimatet. Solfläckar, solutbrott och koronala massutkast producerar strömmar av högenergipartiklar från solen, vilket orsakar solstormar.

Relaterade Artiklar

Back to top button