Solstormar: Forskare har avslöjat mysteriet bakom dessa fenomen

Forskare har löst en långvarigt mysterium på några fenomen som kännetecknar Sol som kan hjälpa astronomer att förutsäga solstormar.

Teamet av experter frånUniversity of SydneyavUniversity of Colorado Han föddes i Southwest Research Institute i Boulder tror att han har upptäckt hur magnetisk dynamo Solens inre, även känd som soldynamon.

En soldynamo är en naturlig elektrisk generator inne i solen som producerar elektriska strömmar och ett magnetfält.

Det är allmänt accepterat av vetenskapliga samfundet det faktum att soldynamon är ansvarig för att generera och upprätthålla solens magnetfält i området för solkonvektion och i angränsande lager.

Vad betyder konventionsområde

Konvektionszonen består av ett djupt hav 200 000 kilometer av turbulent flytande plasma och superhett laminat som upptar 30 % stjärnans yttre diameter.

Hittills trodde experter att de största virvlarna ockuperade konvektionszonen, föreställda som en bildning av gigantiska cirkulära celler.

Men mysteriet förbryllade forskarna i flera år eftersom de aldrig hittade dessa celler, ett långvarigt problem känt som “”.

Matematikern Dr Geoffrey Vasil han sa: “.” Detta orsakas av en mycket starkare påverkan av solens rotation än man tidigare trott.

Medarbetarna, professor Keith Julien avUniversity of Colorado och den Dr Nicholas Featherstone av Southwest Research Institute i Boulderde sa: “.”

Relaterade Artiklar

Back to top button