Solstorm: Något hemskt kan komma nu för tiden

A solstorm reser från solen till Landa. Den första har redan registrerats i Indien mörkläggning. Vad väntar oss dessa dagar? Säkert om koronal massa relegerad från Sol skulle det nå vår planet måste vi förvänta oss allvarligt konsekvenser till allt det där teknologisk vi använder, även på en daglig basis. Många talar om naturkatastrof global. Låt oss tillsammans ta reda på vad orsaker som genererar en solstorm ei skada som kan orsaka.

Solstorm: strömavbrott förväntas under dessa och de närmaste dagarna

De 9 oktober 2021 den har förevigat några bilder som återupptar en tydlig solflamma flott M1.6. Den senare genererade ett moln av elektromagnetiskt laddade partiklar som reser i riktningen Landa. Det är därför, när vi väl når vår atmosfär, av en riktig sådan solstorm.

Som bekräftelse på fynden finns det också av NASA som förevigade samma fenomen. Men vad mer är, han spelade också in första konsekvensen på grund av detta solstorm. I själva verket iindiska oceanen den första har redan inträffat mörkläggning på grund av sprängning.

Detta kan få allvarliga konsekvenser radiokommunikationfartyg reser precis i det området. Men vi behöver inte andas ut. Faktum är att forskare övervakar situationen för att kommunicera dag och tid i vilken geomagnetisk storm skall att träffa där Landa.

Konsekvenserna av en geomagnetisk storm

Vad är konsekvenser av en solstorm även kallad geomagnetisk? Som vi nyss har sett gäller en av de första konsekvenserna just radiofrekvenser att de kan sluta eller lida något interferens.

En annan tjänst som kan bli imponerad är satellitsystem. Om ett fenomen av denna typ skulle stöta på en viss laddning på jorden, kan satellitsändningar avbröts eller lider allvarligt problem. Så också signalen GPS.

Dessutom, vad ingen någonsin skulle hoppas på, en solstorm Det kan orsaka mörkläggning generaler över hela planeten. Och det är vad det verkar kunna hända i dessa dagar.

Slutligen är den vackraste och mest spektakulära konsekvensen norrsken vilket, tack vare solstormkan till och med beundras från himlen av New York.

Relaterade Artiklar

Back to top button