Solstorm kommer: Internet kan stängas av över hela jorden

Filmer har alltid representerat solstorm som en potentiell mördare av mänskligheten kommer de nu att behöva ändra sig. Faktum är att en studie avslöjar att en sann katastrof av detta slag skulle ha ett annat idealiskt offer i sikte.

Solstorm: det föredragna offret skulle vara internet

Ja, enligt experter skulle en riktig solstorm orsaka sådana skador slå ut alla internetanslutningar i världen. Konsekvenserna av ett sådant scenario skulle bli katastrofala.

Under konferensen om kommunikationen av Sigcomm 2021-datahar experter och forskare varit ganska bekymrade över resultaten från deras forskning.

För definition

Detta fenomen skulle främst skada undervattenskablar, huvudgatan som förgrenar internetanslutningen över hela världen. Det är inte allt. Man tror också att även om man lyckas återupprätta förbindelser, sporadiska avbrott kan förekomma även på lång sikt.

I den tekniska och automatiserade eran vi lever i, skulle frånvaron av stabila förbindelser orsaka problem inom alla områden. Från automatiserade maskiner, läxor, bilar till en enkel bankverksamhet. i praktiken skulle det ta dig tillbaka i tiden.

solstorm-forskare-kommer-rädda-oss-från-blackouts

Den allmänna infrastrukturen det verkar då inte vara redo att motsätta sig en sådan händelse. Detta beror på att de sista solstormarna ägde rum åren 1859, 1921 och 1989. Du förstår väl att det på den tiden fortfarande inte fanns någon tanke på en så enorm utbyggnad av internetnätverk.

Kort sagt kan en solstorm stänga av internet och orsaka stor skada på det moderna samhället. Vi hoppas att forskare arbetar för att anpassa världens infrastruktur så att eventuella skador kan undvikas.

Relaterade Artiklar

Back to top button