Solstorm: forskare kommer att rädda oss från strömavbrott

Vi har nyligen avvärjt en geomagnetisk solstorm som enligt de första rekonstruktionerna borde ha att träffa vår planet under första halvan av juli. Lyckligtvis visade sig nyheten vara falsk. Faktum är att a blästring, men väldigt avlägsen och berörde oss därför inte det minsta. Det verkar dock som att forskare har kunnat förstå vad en solstorm producerar. Endast på detta sätt kan de rädda oss kom igen mörkläggningLanda. Låt oss ta reda på alla detaljer om denna sensationella nyhet tillsammans.

En studie kommer att hjälpa till att undvika strömavbrott orsakade av en solstorm

En forskargrupp av de har gjort en mall från prognos kan avvärja det irriterande och, för vår tid, farligt mörkläggning orsakad av a solstorm.

Det är en mållinje viktigt på förebyggande till skada Att den rymdklimat kan tillfoga vår planet. Verkligen en enkel och osynlig sådan solstorm kan avbryta signalerna GPSskapa nätverkskommunikationsproblem LTE och även stark interferens ai satelliter och deras överföring.

I praktiken är den direkta chefen för rymdklimat skulle vara magnetiskt fält inuti Sol som den producerar med sina flöden partiklar hög kraft. Dessa, utlösta av solstormar Och massutvisningar koronalskapa den så kallade solstorm.

Uppenbarligen är den här världen fortfarande mest okänd. Faktum är att fenomen av denna typ kan vara studerat, men bara delvis. Dessutom inte alltid klimatprognoser relatera till Plats visa sig vara särskilt pålitlig enorma vyer varianter som kan förändra allt när som helst.

Det är därför en solstorm kan vara meddelatmen det är inte helt känt om och när detta skulle kunna göras att träffa jorden. Men vad dessa forskare har gjort är ett mycket bra steg framåt rymdklimat. Även för att att förebygga det är alltid bättre än att bota.

Relaterade Artiklar

Back to top button