Solstorm: eftersom detta skiljer sig från de andra

A solstorm det kan snart komma till jorden. Tydligen kommer under dessa timmar ett bombardemang av partiklar laddade med energi direkt från solen vilket kommer att generera en farlig geomagnetisk storm av klass G3.

Kommer att överväga gravitationsskalan som används av (NOOA) i USA från G1 (svag) a G5 (extremt stark), den här solstormen borde inte vara särskilt allvarlig. Det finns dock en möjlighet att plötsliga förändringar i elnätet, störningar i radio-, satellit- och GPS-signaler.

Dessutom kan ett naturskådespel också uppstå. I själva verket skulle en geomagnetisk storm av G3-klass vara kapabel till göra norrskenet synligt i olika delar av planeten.

Solstorm: mångfalden som denna händelse har jämfört med de andra

I det här fallet, solstormen som kommer till jorden det kommer att vara annorlunda än de andra. Det talas faktiskt om en storm som genereras av sammanslagning av två olika solflammor registrerats under de senaste dagarna, det vill säga de som inträffade på solens yta mellan 14 och 15 augusti.

Men som vi sa tidigare borde det inte vara en särskilt stark händelse, men ändå kan dessa vågor interagera med jordens magnetfält och orsaka störningar:

specificerar den geomagnetiska stormvarningen som utfärdats av Space Weather Prediction Center (SWPC).

Relaterade Artiklar

Back to top button