Solstorm: det finns ingen säkerhet om 2023, en ny fara är över oss

År 1490 komponerade Lorenzo de ‘Medici (känd som den magnifika) Canzona di Bacco med anledning av karnevalen. I en av sina verser skrev han ”och han hade verkligen inte helt fel. På den tiden användes den för att spela i kören av processionen av masker som representerade mytologiska ämnen. Kontextualisera det istället till idag, det är på riktigt föraning. Mellan pandemier, naturkatastrofer, global uppvärmning och krig har vi inte längre någon visshet. Det som däremot finns kvar är hoppet om ett nytt, långlivat och fridfullt liv. Tillbaka till verkligheten, en kommer solstorm den där det kommer att äventyra allt för femtonde gången.

Solstorm: “Inverkan kan bli stark”

där NASA och den Nationell oceanisk och atmosfärisk administration (Noaa) de förutspådde ankomsten av en solstorm på jorden. Enligt den senare kommer inom kort, medan rymdfysik Tamitha Skov uppgav att stormen redan är igång. En sak är säker: enligt den Center för förutsägelse av rymdväder (Swpc) i USA detta evenemang är ingen mindre än

Det bör preciseras att de elektriskt laddade partiklarna inte alla är riktade mot vår planet, utan kan också nå hastigheter på 3 000 km vilket orsakar problem med amatörradio och GPS-system.

Enligt Tamitha Skov:

Relaterade Artiklar

Back to top button