Solid state-batterier: pilotproduktion av Solid Power har påbörjats

I en period där vi ofta pratar om oändlig energi finns det också utrymme för solid state-batterier. De ovannämnda bearbetas faktiskt av vissa företag inom sektorn. En av dem är, ett amerikanskt företag som arbetar med denna teknik där man även hittat lyxinvesterare som t.ex Ford och BMW.

Företaget meddelade nyligen att det har startat pilotproduktion av en cellsom kommer att kunna erbjuda elbilsägare en betydligt längre körtid och kortare laddningstider. Uppenbarligen hela, till en lägre kostnad jämfört med nuvarande standarder.

Solid State-batterier: Money Power är allvarligt, här är fördelarna

Fördelarna som solid state-batterier skulle göra tillgängliga är många. Ett av fördelarna med Solid Powers batterier är att dess celler kan byggas med hjälp av verktyg som även används för nuvarande batterier. Följaktligen är det självklart att det inte kommer att behövas gå för att skapa nya anläggningar eller modernisera de nuvarande. Därför skulle det vara en praktiskt taget total besparing.

Solid Power kommer att skapa batterier i små kvantiteter för interna tester för att förfina sin design och produktionsmetod. Doug CampbellVD för Solid Power, sa att hans företag nästan är redo att skicka de första prototyperna till sina Ford- och BMW-investerare att testa dem på fordon. Testerna kommer att äga rum mot slutet av 2022det är redan bestämt.

Det säger sig självt att det Colorado-baserade företaget inte enbart och uteslutande arbetar med denna teknik, så mycket att Solid Power själv har förklarat att det finns stor konkurrens i denna bransch. I själva verket är en annan mycket viktig verklighet som har ett annat utmärkt varumärke som en investerare gillar Volkswagen.

Relaterade Artiklar

Back to top button