Soldriven och utrustad med ett drakesegel, denna “ekologiska” yacht blåser en ny vind på lyxbåtar

Silent 60 Silent Yacht © © Silent Yacht

Silent Yachts marknadsför officiellt Silent-60, en ny ultramodern yacht designad för att vara hållbar. Dess pris: 2,39 miljoner euro.

Entrébiljetten är dock reserverad för de rika, men kanske har du turen att se den i Cannes, där fartyget presenterades under den sista Yachting-festivalen i september 2021.

En solkatamaran för bättre segling till havs

Låt oss hoppa över det höga priset på Silent-60, den sista båten tillverkad i Thailand av Silent Yachts, för att fokusera mer på budskapet som förmedlas av skapandet av sådana produkter och mer allmänt på de tekniska innovationerna kring denna skapelse. Eftersom Silent-60 är resultatet av mer än 15 års forskning baserad på erfarenheterna från Heike och Michael Kölher, ett par före detta navigatörer som har färdats mer än 75 000 nautiska mil i sina liv.


Det räcker med att säga att havet och dess kval, de känner till en stråle av det, som börjar med föroreningar, som vi tyvärr ser i världens fyra hörn av miljarder plastavfall eller till och med oljeutsläpp.

Initiativet är alltså engagerat i en mer hållbar modell, eftersom Silent-60 är täckt med 42 solpaneler som gör att den kan resa upp till 100 miles per dag i perfekt autonomi. Även om det för säkerhets skull också finns en 1 000 liters bränsletank. Men det är också 13 m segel2 som intrigerar. Hon lyfts utan minsta ansträngning via en applikation som styr en infällbar mast och kevlarrep på nästan 120 m, och kan bogsera denna 30-tons yacht i 5 mph.

Silent-60 ska tillverkas i Italien

Med upp till fyra hytter kan du segla med en medelhastighet på sex till åtta knop, max tjugo knop, tack vare två 2×340 kW elmotorer och 286 kWh batterier. Det 17 gånger 9 meter stora fartyget, med ett djupgående på mindre än en meter lämpligt för grunda bottnar, är egentligen inte avsett för gamla sjöhundar som gillar att hissa storseglet och tror att de är Jean Cam.

Men Silent-64, storebror till Silent-60, lyckades vara den första yacht i sitt slag, avsedd för massproduktion, att nå Barbados från Cartagena (Spanien) på bara 16 dagar. En produkt som inte bara är avsedd att tronar på Monaco, alltså. Dessutom finns två andra båtar, Silent-80 och Silent-100, redan i lådan och kommer att glädja de som har råd att ha råd med dem, såväl som beundrare av denna typ av fartyg.

Om samma ämne:
Det första elektriska och autonoma fraktfartyget går till sjöss och kommer att ersätta 40 000 lastbilsresor per år

Källor: Figarobåten
, Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button