Solcellsbussar: så här kommer den allmänna rörligheten att förändras för alltid

Det tyska företaget De är motorer har ett extremt ambitiöst projekt i åtanke. Vi talar om ett av de företag som är mest engagerade i att förnya sig inom sektorn för elektrisk rörlighet och nu gör det sig redo att ge sig ut på vägen solbussvagnen. Nyheten har aldrig haft ett verkligt prejudikat i världen av förnybar energi.

Solcellsbussar: det är vad Sono Motors projekt handlar om

Sono Motors nya fordon testas men kan komma ut på gatorna i München mycket snart. Företaget, tillsammans med en annan, utför tester för att förstå bästa möjliga energieffektivitet och förstå vad man ska utnyttja potentialen i denna nyhet till fullo.

Bussar med släp är redan genomförbara alternativ i vissa europeiska städer. Faktum är att också tack vare olika förbättringar av teknologierna styrning och fjärrkontrollkan deras tillämpning genomgå betydande förbättringar.

Alltid på tal om staden München, att använda en solcellsvagn är en riktig vändpunkt. I detta avseende har den faktiskt avslöjat sig själv Laurin Hahnmedgrundare och VD för Sono Motors, som förklarade:

Buss med solcellssläp, vi förklarar hur de fungerar

Bussen med solcellssläp integrerar en solteknik brett utvecklad. I detalj Fotovoltaiska celler upptar en total yta på 12 kvadratmeter, vilket ger fordonet en kraft över 2Kw.

Energin som genereras går till att driva en 24 V batteri, som i sin tur är kopplat till ett ventilationssystem och fordonets styrsystem. Dessutom gjorde det tyska företaget också en översyn av en laddningsregulatoroptimera prestanda för solcellsmodulerna och övervaka den genererade energin.

När det gäller hållbarhet skulle detta spara mer än 2 500 liter diesel och 6,5 ton CO2 per år för varje buss. Stora företag skulle kunna dra nytta av denna produkt genom att eliminera 2 000 ton koldioxid.

Relaterade Artiklar

Back to top button