Solarwinds Network Topology Mapper: så att du kan skapa nätverkskartor

Huvuddrag och vad vi kan göra

Solvindar är ett företag som erbjuder lösningar för IT-administratörer. Dessa typer av administratörer övervakar organisationens affärskrav, forskningsteknologiska strategier och lösningar. Dessutom bygger det ett mer kostnadseffektivt och effektivt system för att uppnå dessa mål.

Solarwinds erbjuder mjukvarulösningar för nätverksadministration, systemhantering och IT-säkerhet. Det erbjuder även produkter för databashantering, IT-tjänsthantering och applikationshantering.

Programvaran som vi kommer att presentera i denna handledning är Solarwinds Network Topology Mapper . Det är en produkt som gör att vi kan kartlägga vårt nätverk genom att skapa ett nätverksdiagram. Tack vare denna testprogramvara kan vi således enkelt visualisera infrastrukturen i vårt nätverk och enkelt navigera i den. I den meningen kommer vi att ha en editor för att skapa våra datornätverk och vi kommer att kunna skapa en karta över de nätverk vi behöver på ett enkelt sätt. Här är ett exempel på vad vi kan göra med programmet:

När det gäller programmets huvudfunktioner har vi:

  1. Att kunna upptäcka nätverkstopologi, upptäcker och avgränsar automatiskt topologi och producerar heltäckande nätverksdiagram som är lätta att se.
  2. Det låter dig välja mellan många upptäcktsmetoder som ICMP, WMI, CDP, VMware, Hyper-V, etc.
  3. Exportera nätverkskartor från Microsoft Office Visio, PDF, PNG och mer.
  4. Ge tillförlitliga rapporter om switchportar, VLAN, undernät och inventering.
  5. Överensstämmer med PCI, FIPS 140-2 och fler standarder.

Network Topology Mapper-programinstallation och krav

Solarwinds Network Topology Mapper behöver dessa minimikrav för dess korrekta funktion:

  • Operativsystem: Microsoft Windows 10, 8.1, 8, 7, Server 2003, Server 2008, Server 2012 eller Server 2016.
  • Du behöver en processor på 2,66 GHz eller högre.
  • RAM-minne: 500 MB.
  • Hårddiskutrymme: 10 GB (full version) och 150 MB testversion.

Programmet låter dig prova det i en 14-dagars testversion. Om du vill göra det måste du klicka på Nedladdningslänk Nästa . När formuläret har fyllts i med de begärda uppgifterna kommer vi att få ett e-postmeddelande med en länk för att ladda ner programmet. Därefter packar vi upp filen SolarWinds-NTM-v2.2.2-Eval och kör filen där.

Då får vi upp en sådan här skärm där vi anger e-postmeddelandet som vi angav när vi fyllde i formuläret och klickar på Fortsätta .

Sedan följer vi instruktionerna till slutet av installationen med denna skärm.

Sedan lämnar vi rutan till vänster aktiverad för att köra programmet och klickar på Stäng.

Hemskärm, alternativ och nätverksexempel

Första gången du startar programmet får du en välkomstskärm så här:

Det bör också noteras att eftersom det är en testversion finns det många alternativ som fungerar med begränsningar eller inte kan användas direkt. Du kommer att få ett meddelande om att detta är en demoversion. Om vi ​​trycker på Ny analys och konfigurera lämpliga sektioner, kan du analysera ett nätverk. Nedan finns exempel på nätverksanalysplaner.

I centrum har vi en förklarande video om hur Solarwinds Network Topology Mapper används och vad den kan erbjuda oss. Till höger kan vi få hjälp med till exempel länken till en onlineprogrammanual. Här är programmets huvudmeny:

Ovan har vi filer klassiker för att öppna, exportera och importera filer med mera. Vi har också Att visa för visningsalternativ och Bistånd att få hjälp. Låt oss nu klicka Öppna och vi tar exempel #1 på ett nätverksdiagram skapat med programmet.

Om vi ​​klickar på en nätverksenhet och klickar på höger knapp får vi de alternativ som vi kan göra med den. Till exempel i egenskaper från nod, fönstret du har till höger visas och visar dess egenskaper. Det låter dig också lägga till text, ändra ikonstorlekar och mer.

En annan kuriosa är att det gör det möjligt att upprätta anslutningshastigheter mellan datorer. I denna mening har du några visningsalternativ där blått representerar en 10/100 Mbps-anslutning så här:

Genom att bara hålla muspekaren över anslutningslinjen kommer den att visa dig informationen enligt ovan. Om du vill skapa din egen karta, klicka Ny karta och vi kommer att börja skapa våra egna.

Lämnade in Upptäckta noder dra en router och en switch till arbetsytan. Så vi började skapa mitt nätverksdiagram. Sedan lade vi till mer saker med Solarwinds Network Topology Mapper och här är gränsen vad programmet och din nätverksinfrastruktur tillåter dig.

Som du har sett är det här programmet riktigt intressant, den negativa punkten är att det inte är gratis (och det är inte alls billigt), vi måste köpa ett abonnemang på programmet om vi vill att det ska användas obegränsat och med alla alternativ. upplåst för att få ut det till fullo.

Relaterade Artiklar

Back to top button