Socialt beroende: det är farligare än smartphonestrålning

Ofta har det pratats om det annorlunda faror som smartphones gömmer sig. Från strålningen som produceras till de tomma spionapparna är dessa alla risker som varje användare måste möta. Det finns dock en mycket allvarligare sådan som hotar allas hälsa, särskilt de yngsta. Och den beroende kom igen socialt nätverk. Det är därför det är så allvarligt och vilka är riskerna och konsekvenserna av det som blir en riktig patologi.

Den allvarligaste faran som gömmer sig i en smartphone är beroende av sociala nätverk

Om vi ​​som ett exempel skulle fråga några ungdomar vad det är för något de aldrig skulle skiljas från, skulle svaret vara: smartphone. Denna grej har nu blivit en förlängning av människokroppen. Du kan glömma din plånbok hemma, eller ditt körkort, till och med gasen på, men aldrig någonsin din smartphone. Det är därför en av de allvarligaste dolda farorna med användningen av det är beroende av det socialt nätverk. Små eller stora användare letar ofta efter posta mer fängslande än Foto bästa, av kontot med fler och fler anhängare.

Vissa uppgifter visade att varje person i genomsnitt äger mer än en smartphone. Vi pratar om 80 miljoner smartphones på en befolkning som räknas i Italien 60 miljoner invånare ungefär. Även på 50 miljoner människor som är anslutna till internet varje dag, 35 miljoner surfar på sociala medier. Så om matematiken inte är en åsikt är det mer än hälften. Detta skulle räcka för att förstå hur mycket beroende av sociala nätverk är mer utbrett än man kan tro, för att inte tala om tiden som spenderas på dem.

Sist men inte minst, ett annat nykter faktum är det varje användare har minst 7 konton annorlunda. På de första platserna för prenumeranter finns Facebook Och Instagramfölj sedan LinkedIn, Twitter Och Tick ​​tack resultatet av den senaste tidens kontroverser.

Beroendet av sociala nätverk drabbar de mest unga och mycket unga, vilket sätter deras i allvarlig fara hälsa. Problemet ligger inte i att vara uppkopplad utan iöverdriven tid förmedlas på sociala nätverk. Konsekvenserna är dålig hygien sovafrekvent huvudvärk från PC och allt fler unga som inte kan ta bort blicken skärm.

Sammanfattningsvis, en ‘digital utbildning att du lär i gränser nödvändigt så att ett användbart verktyg inte förvandlas till ett farligt beroende.

Relaterade Artiklar

Back to top button